Ο Ερντογάν αποκαλύπτεται: επιθυμεί να προκληθεί πολιτική ή πολιτειακή ανωμαλία στην Ελλάδα;

ΦΩΤΟ: η «ΤΠΚ Δανίολος» του ΠΝ περνά σαν φάντασμα την 29ης Ιουλίου του 2015 στα Στενά του Βοσπόρου

Δεκαετία του 90

Τι να εννοούσε άραγε ο Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός όταν μας έλεγε: «να μας «κτυπήσει» ο Τούρκος για να γλυτώσουμε από την φωτιά που θέλουν να μας βάλουν στα Βόρεια σύνορα μας;»

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Μπήκαμε συν γυναιξί και τέκνοις στην τελική ευθεία.

Τα Βαλκάνια γέμισαν με πράκτορες και τζιχαντιστές μαζί με εθνικό αλυτρωτισμό βλ. και δήθεν μεγαλοιδεατισμό μέσω παραποιημένων ιστορικών στοιχείων.

Η ρωσική και η δυτική προπαγάνδα καλά κρατεί και επαυξάνεται ώρα με την ώρα.

Τα ρωσικά μέσα επισημαίνουν επικείμενες συγκρούσεις στα Σκόπια μεταξύ αλβανοφώνων και σλαβοφώνων.

Η προσοχή όλων στρέφεται στην πρόθεση κύκλων στα Σκόπια να εξαγοραστεί ο απαραίτητος αριθμός βουλευτών ώστε να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών στο κοινοβούλιο τους.

Κινδυνεύει όμως η ακεραιότητα των υπό εξαγορά βουλευτών στην γειτονική χώρα από το βαλκανικό ταμπεραμέντο όπως σημειώνουν ρωσικά ΜΜΕ;

Εδώ είναι Βαλκάνια και όλα μπορούν να αρπάξουν φωτιά από λεπτό σε λεπτό.

Αγωνία του Ζάεφ να μην πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ να μην πέσει ο Ζάεφ

ΚΑΙ μέσα σε αυτές τις αγωνίες έρχονται « οι νουθεσίες» του κ. Ερντογάν.

«Πρέπει να επαναλάβω πως στην Κύπρο και στο Αιγαίο δεν μπορεί να γίνει κάποιο βήμα χωρίς την Τουρκία. Όπως σε κάθε ζήτημα, και στο Αιγαίο και στην Κύπρο η προτίμησή μας είναι το "καζάν-καζάν". Όσοι οδηγούν το ζήτημα σε σύγκρουση ή σε κρίση θα λογοδοτήσουν πρώτα στον λαό τους».

Ερμηνεύτηκε μόνο καζάν-καζάν

Αυτό είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στο τουρκικό Κοινοβούλιο. Τι σημαίνει όμως καζάν-καζάν; Είναι το γνωστό win-win. Βέβαια, σε αυτή την περίπτωση το «καζάν-καζάν» του Ερντογάν μπορεί να «ξέχασε» να το μεταφράσει η κρατική τηλεόραση, αλλά ουσιαστικά ο σουλτάνος είπε: «Ή θα πάρουμε κι εμείς μερίδιο σε ό,τι βρείτε στο Αιγαίο, ή δεν θα πάρει κανείς».

Υπενθυμίζεται πως win-win στο μάνατζμεντ είναι ένας μακροπρόθεσμος παράγοντας επιτυχίας για μια επιχείρηση ώστε στις διαπραγματεύσεις να κερδίζουν και οι δύο πλευρές. Η κατάσταση όπου και οι δύο πλευρές κερδίζουν είναι η πλέον ελκυστική. Παρέχει και στους δύο μερίδιο στην εκτέλεση της συμφωνίας.» iefimerida.gr/news/448206/ti-simainei-i-frasi-kazan-kazan-poy-eipe-o-erntogan-gia-aigaio

Πως ερμηνεύεται όμως ο επιθετικός εκβιασμός του σουλτάνου «Όσοι οδηγούν το ζήτημα σε σύγκρουση ή σε κρίση θα λογοδοτήσουν πρώτα στον λαό τους»;

Απ ευθείας φαίνεται η κρούση να αναφέρεται στην Ελληνική κυβέρνηση(και κυπριακή) και να την προκαλεί ότι θα λογοδοτήσει στον Λαό της.

Είναι μέχρι σήμερα αναπάντητη αυτή η πρόκληση- εκβιασμός;

Πριν λίγους μήνες ο τούρκος επεσήμανε ¨την μεταπολίτευση της η Ελλάδα την οφείλει σε εμάς¨ εννοώντας την προκληθείσα Κυπριακή Τραγωδία και τον τερματισμό της χουντικής επταετίας.

Τι κάνει νιάου- νιάου στα χαλασμένα κεραμίδια της μεταπολίτευσης που έφερε μνημόνια και πόνο;

Ο τούρκος ετοιμάζεται οσονούπω για γεωτρήσεις από το Βόρειο Αιγαίο μέχρι την Κυπριακή ΑΟΖ.

Ο τούρκος παρακολουθεί ή εμπλέκεται στα τεκταινόμενα που επισυμβαίνουν ήδη στα βόρεια σύνορα μας.

Ο τούρκος προετοιμάστηκε τόσο καιρό καλά για να ξανα- πρωταγωνιστήσει.

Γιατί τώρα μας επισημαίνουν «Deutsche Welle: Τρόμος στη Μόρια-Κατέφθασαν τζιχαντιστές, επιβάλλουν τη σαρία με βία και λοστούς»; http://www.iefimerida.gr/news/447965/deutsche-welle-tromos-sti-moria-katefthasan-tzihantistes-epivalloyn-ti-saria-me-kai

Αδελφοί ήλθε το πλήρωμα του χρόνου να δοκιμαστούμε;

Φθινόπωρο 2018: μαζί με τους εκβιασμούς των τούρκων και των τοκογλύφων , ξεδιπλώνονται και όλες οι παγίδες που σχεδίασαν για εμάς από Βορρά μέχρι και τα ανατολικά σύνορα μας.

Ο χρόνος τελείωσε και ο Ουρανός μας καλεί σε επιστράτευση.

Πνευματική πρώτα και μετά κανονική όταν και αν χρειαστεί.

Τι άλλο θέλουμε για να πειστούμε ότι η Παναγιά μας ακολουθεί και πάλι τα πονεμένα βήματα των παιδιών της στα μαρτύρια και σε αυτό που έρχεται ως καταισχύνη των εχθρών του ΥΙΟΥ ΤΗΣ;

Σε εμάς απομένει αδελφοί να ξαναβάλουμε μυαλό διαβάζοντας την πραγματική ιστορία μας για να …

ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ, ΝΑ ΝΟΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΦΙΛΟΤΙΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ.

Με Πίστη και Ελπίδα

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail