Όταν επίσημη αρχή κάνει ψευδή ουσιαστικά διαρροή για να σπιλώσει τη μνήμη νεκρού Ελλήνα, ποιον εξυπηρετεί;


Η ελληνική αστυνομία μέσω του κρατικού ΑΠΕ προχώρησε σε ψευδή ουσιαστικά διαρροή αναφέροντας ότι ο Κωσταντίνος Κατσίφας είχε συλληφθεί πριν από 10 χρόνια για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, συγκεκριμένα μισού κιλού κάνναβης.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Ο νεκρός χαρακτηρίστηκε ως σεσημασμένος! Σεσημασμένος είναι ο κατ' εξακολούθηση εγκληματίας, σίγουρα όχι αυτός που έχει συλληφθεί μια φορά ακόμα και αν είχε καταδικαστεί. Σε κανένα καθεστώς ο άνθρωπος δεν κρίνεται με βάση τη σύλληψη του. Ακόμα και στα πιο φασιστικά καθεστώτα γίνεται μια προσχηματική δίκη.

Ο γκαιμπελισμός η αισχρή προπαγάνδα με την αναφορά στην αθώωση όπως ανέφερε η οικογένεια σύμφωνα με την οποία ο Κωσταντίνος Κατσίφας αθωώθηκε στη δίκη τι εξυπηρετούσε; Σίγουρα όχι την αλήθεια όχι τη δικαιοσύνη αλλά μόνο την αλβανική αστυνομία την εκδοχή της οποίας υιοθέτησε η ελληνική αστυνομία.

Τα μέσα που δημοσίευσαν την εκδοχή της αλβανικής αστυνομίας δεν ανάφεραν με εμφανή τρόπο το γεγονός ότι οι πληροφορίες της ΕΛΑΣ δεν ήταν αποτέλεσμα ερευνών της αλλά αναμετάδοση της αλβανικής οπτικής. 

Κανένας δημοσιογράφος δεν είχε θέμα να δημοσιεύσει μια μισή διαρροή, κανένας δημοσιογράφος δεν αναρωτήθηκε γιατί η διαρροή περιορίστηκε στη σύλληψη. Πόσο δεοντολογικό ήταν αυτό; Ο χλευασμός στη μνήμη του Κωσταντίνου Κατσίφα ήταν κάτι το αισχρό. Φασίστας, έμπορος ναρκωτικών, τρελός χωρίς καμία αποδειξη από τους ίδιους που υπερασπίζονται τα δικαιώματα καταδικασμένων δολοφόνων ψάχνοντας να δώσουν ιδεολογικό πρόσημο στους φόνους τους.

Δε μιλάμε για απλή πολιτική κατευνασμού ιστορικά αποτυχημένη ούτως ή άλλως όταν όχι μόνο δεν ασχολείσαι με την απόδoση δικαιοσύνης για το θάνατο πολίτη σου αλλά σπιλώνεις τη μνήμη του μέσω διαρροών και αποδέχεσαι την εκδοχή των πιθανών δολοφόνων του χωρίς ούτε την ελάχιστη επιφύλαξη, τότε έχεις τελειώσει σαν κράτος. Δεν υπάρχεις.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail