Ο Ερντογάν "μεταφέρει" την πρωτεύουσά του στην Κωνσταντινούπολη!

Για πρώτη φορά φέτος η εορτή η προεδρική δεξίωση στην εθνική επέτειο της Τουρκίας στις 29 Οκτωβρίου, (επέτειος ανακήρυξης της τουρκικής δημοκρατίας), δεν θα έχει επίκεντρο την Άγκυρα όπως γίνονταν μέχρι σήμερα αλλά με εντολή του Ταιγίπ Ερντογάν την Κωνσταντινούπολη.

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Στην Κωνσταντινούπολη ο Τούρκος πρόεδρος θα δώσει την καθιερωμένη μεγάλη δεξίωση για την εθνική επέτειο και εκεί θα δεχτεί την αφρόκρεμα του τουρκικού καθεστώτα όπως γίνεται κάθε χρόνο.

Η κίνηση αυτή του Ερντογάν έχει μεγάλη σημασία, γιατί η Άγκυρα σαν πρωτεύουσα συμβολίζει το συγκεντρωτικό κεμαλικό κράτος ενώ η Κωνσταντινούπολη ήταν επί αιώνες η πρωτεύουσα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, την αναβίωση της οποίας ονειρεύεται ο Τούρκος πρόεδρος.

Εδώ πρέπει να δοθεί προσοχή, γιατί η καθιέρωση της Κωνσταντινούπολης σαν η νέα έδρα του τουρκικού κράτους θα δώσει νέα ώθηση στα νεοοθωμανικά όνειρα του Ερντογάν, με όλες τις συνέπειες για την ευρύτερη περιοχή και κυρίως για τα Βαλκάνια και φυσικά και για την Ελλάδα.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...