Σημείο τέλους του πολέμου - Άνοιξε το συνοριακό πέρασμα Συρίας & Ισραήλ στην Κουνέιτρα

Freepen.gr - Η διάβαση των συνόρων στην Quneitra στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη ασφαλείας μεταξύ της Συρίας και του ισραηλινού κατεχομένου τμήματος των υψωμάτων του Γκολάν άνοιξε ξανά τη Δευτέρα, τέσσερα χρόνια μετά την αποχώρηση των δυνάμεων του ΟΗΕ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ, κ. Νεέμια Μπέρκι, δήλωσε ότι η επανέναρξη λειτουργίας του περάσματος επανατιτλοδοτεί τον ΟΗΕ να εφαρμόσει τις συμφωνίες που ίσχυαν μετά την απομάκρυνση της αποστολής από την περιοχή από τους τρομοκράτες τον Ιούλιο του 2014.

Ο Μπέρκι δήλωσε ότι «οι δυνάμεις του ΟΗΕ θα ενισχύσουν την ικανότητα να σέβονται τις συμφωνίες του 1974 και από τις δύο πλευρές κατά τη διάρκεια της κράτησης εχθρικών ομάδων μεταξύ δύο πλευρών»,

Οι δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης απελευθέρωσαν την περιοχή της Quneitra τον Ιούλιο του 2018. Ωστόσο η εξέλιξη αυτή που αποτελεί και μια πρώτη συνεννόηση μεταξύ Συρίας και Ισραήλ αποτελεί και ένα σημείο ότι βαδίζουμε προς το τέλος του πολέμου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail