Ζάεφ: «Τι θέλετε να κάνουμε, να κατακτήσουμε τη Θεσσαλονίκη;»

Freepen.gr - «Κανείς δεν παγιδεύει το όνομα Μακεδονία. Ας διευκρινίσουμε αν έχουμε εδαφικές διεκδικήσεις, τι θα κάνουμε, θα κατακτήσουμε τη Θεσσαλονίκη; Γνωρίζω ότι κανένας δεν έχει εδαφικές φιλοδοξίες» δήλωσε ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ στη σημερινή συζήτηση για τις συνταγματικές τροπολογίες καλώντας πάλι τους βουλευτές να εξετάσουν την απόφαση τους ως προς την ψήφο τους.

"Μίλησα με όλους τους βουλευτές και γνωρίζω ότι υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός βουλευτών της αντιπολίτευσης που δύσκολα κάνουν στη σκέψη ότι αν χάσουμε αυτή την ευκαιρία δεν θα υπάρχει καλύτερη συμφωνία. Ας δούμε αν μπορούμε να φέρουμε τις θέσεις μας πιο κοντά στις συνταγματικές αλλαγές. Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ παραμένουν σίγουρα κάτι που δε συνδυάζεται με τα πολιτικά, εθνοτικά και θρησκευτικά θέματα αλλά αξίζει να σκεφτούμε αν είναι απλό να πούμε όχι .. Χωρίς την αντιπολίτευση, τίποτα δεν μπορεί να γίνει σε αυτό το κοινοβούλιο, δεν έχουμε την πλειοψηφία των δύο τρίτων. Έχουμε χρόνο τώρα και σε μια σύνοδο ολομέλειας. Οι πολίτες θα αναζητήσουν απαντήσεις, αν είμαστε σε επίπεδο ιστορικής ευθύνης", δήλωσε ο Ζάεφ.


"Και αν είχατε πλειοψηφία 2/3, δεν θα έπρεπε να το κάνατε μόνος σας", δήλωσε ο Ilija Dimovski του VMRO-DPMNE ενώ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση ξεκίνησε τις διαπραγματεύσεις μόνη της, υπέγραψε τη συμφωνία με την Ελλάδα και αποφάσισε μόνη της ένα δημοψήφισμα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail