Διπλωμάτης στον ΟΗΕ: «Ναι η Ρωσία ετοιμάζεται για πόλεμο αν οι ΗΠΑ επιτεθούν"

Global Look Press / Kalashnikov Media
Freepen.gr - Ένας Ρώσος διπλωμάτης επιβεβαίωσε και αμφισβήτησε ταυτόχρονα αυτό που ισχυρίζονται αρκετοί στρατιωτικοί των ΗΠΑ, ότι η Μόσχα πράγματι κάνει προετοιμασία για πόλεμο. «Η Ρωσία ετοιμάζεται για πόλεμο, ενώ οι ΗΠΑ ετοιμάζουν τον πόλεμο» ανέφερε μιλώντας στο ΟΗΕ την Παρασκευή, ο Αντρέι Μπελούσοφ, αναπληρωτής διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας.

Ο Μπελούσοφ δήλωσε ότι η Ρωσία προετοιμάζεται πραγματικά για πόλεμο, ώστε να μπορεί να υπερασπιστεί τον λαό της απέναντι στην αμερικανική επιθετικότητα.

Η στρατιωτική ενίσχυση της Ρωσίας και οι μεγάλες ασκήσεις, οι οποίες συχνά αναφέρονται στα δυτικά μέσα ενημέρωσης ως προετοιμασίες για τον πόλεμο, είναι αμυντική ανάγκη, ανέφερε ο Μπελούσοφ.

"Ετοιμαζόμαστε να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας, την εδαφική μας ακεραιότητα, τις αρχές μας, τις αξίες μας, το λαό μας".

Η Ρωσία δεν επιδιώκει μια αντιπαράθεση, είπε, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ. "Γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες να αποσυρθούν από τη Συνθήκη [INF], και να αυξήσουν το πυρηνικό τους δυναμικό, αντί να υιοθετήσουν ένα νέο πυρηνικό δόγμα που θα μειώσει το όριο χρήσης πυρηνικών όπλων - αυτό είναι το ερώτημα για όλους μας».


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail