Κομματάκια του Κασόγκι βρέθηκαν στον κήπο του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας

AFP / Yasin AKGUL
Freepen.gr - Μέρη του σώματος που ανήκουν στο δολοφονημένο δημοσιογράφο Jamal Khashoggi έχουν βρεθεί, σύμφωνα με τις πηγές Sky News, οι οποίες πρόσθεσαν ότι είχαν «κοπεί» και πως το πρόσωπό του «παραμορφώθηκε».

Χωρίς κανένα φωτογραφικό στοιχείο που να υποστηρίζει τον ισχυρισμό των πηγών Sky News, οι τρομακτικές και μη επαληθευμένες εικόνες των τμημάτων του σώματος - του Khashoggi - έχουν κάνει το γύρο του διαδικτύου στα αραβικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ο ισχυρισμός των πηγών βασίζεται σε δήλωση του Ντογκού Περιντσέκ, ηγέτη του αριστερού κόμματος Βατάν τη Δευτέρα το βράδυ. Ο Περιντσέκ δήλωσε στην τουρκική τηλεόραση ότι τα «μέρη του σώματος» του Khashoggi είχαν ανακτηθεί από ένα πηγάδι στον κήπο του Προξενείου .

Η είδηση ​​έρχεται μετά την απαίτηση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν οι Σαουδάραβες αξιωματούχοι να αποκαλύψουν που βρίσκονται τα υπόλοιπα κομμάτια του δολοφονηθέντος.

Μιλώντας ενώπιον του τουρκικού κοινοβουλίου την Τρίτη, ο Ερντογάν δήλωσε ότι "τα στοιχεία που συλλέξαμε μέχρι τώρα δείχνουν ότι ο Khashoggi σκοτώθηκε σε μια φαύλη και βίαιη δολοφονία", που σχεδιάστηκε εκ των προτέρων από τη Σαουδική κυβέρνηση.

Οι τουρκικές πηγές έχουν υποστηρίξει από την αρχή ότι ο Khashoggi βασανίστηκε, σκοτώθηκε και διαμελίστηκε στο εσωτερικό του προξενείου και επικαλέστηκαν ζωντανές ηχογραφήσεις των τελικών λεπτών του δημοσιογράφου. Σύμφωνα με τον Ερντογάν, τα άτομα που κατονομάζονται από τη Σαουδική Αραβία ως υπόπτων στη δολοφονία είναι επίσης τα ίδια με εκείνα που εντοπίστηκαν από μια τουρκική έρευνα.

CNN
Οι Σαουδάραβες μάλιστα εμφάνισαν μετά στις κάμερες έξω από την πρεσβεία έναν άνδρα που αναγνωρίστηκε ως ο Mustafa al-Madani με τα ρούχα του Jamal Khashoggi για να φανεί ότι ο δημοσιογράφος είχε εγκαταλείψει το προξενείο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail