Κάντε τα σπίτια σας κρυφά σχολειά



Είχα καιρό να μιλήσω με το φίλο μου το Βασίλη στην Ελλάδα. Ακουγόταν απογοητευμένος.

του Μιχάλη Χαιρετάκη

-Δεν πάνε καλά τα πράγματα μου είπε, δε βλέπεις τις τράπεζες;

-Λογικό είναι Βασίλη μου, μετα την άρση των κάπιταλ κοντρόλς φάνηκε η γύμνια τους. Μετά απο τόσες ανακεφαλαιοποιήσεις, ενέσεις ρευστότητας είναι ακόμα τρύπιες και τις τρύπες θα αναλάβει πάλι να τις πληρώσει η κυβέρνηση και όχι οι καιροσκόποι που βαφτίστηκαν επενδυτές, φορτώνοντας τα χρέη πάλι στο λαό.

Ο Βασίλης ήταν χείμαρρος, Μου μίλησε για την τραγική κατάσταση όσων περνούν πλέον την πόρτα του μαγαζιού του, το άδειο τους πορτοφόλι, το ότι σπάνια πλέον ακούει ελληνικά μέσα στο λεωφορείο που τον πηγαίνει στη δουλειά του, για την εγκληματικότητα που πλέον δεν ενδιαφέρεται κανείς για αυτήν, για το σπίτι με φθηνότερο ενοίκιο που εδώ και πολλούς μήνες μάταια ψάχνει σε όλη την Αθήνα (λόγω ΜΚΟ και Airbnb),μέχρι και για την απόπειρα αυτοκτονίας στην Ομόνοια.

Η αλήθεια είναι οτι η φωτογραφία που κυκλοφόρησε στα ΜΜΕ με τους συμπαθείς κατα τα άλλα πακιστανούς να τραβάνε απο κάτω με τα κινητά τους βίντεο και φωτογραφίες, περιμένοντας να συμβεί το μοιραίο με σόκαρε.

Όπως με σόκαρε και η φωτογραφία με το μωρό και τα πενηντάευερα επάνω τους απο τον 19χρονο ρομά -πατέρα-διαρρήκτη με τις 60+ διαρρήξεις που αφού ταυτοποιήθηκε απο τις αρχές αφέθηκε ελεύθερος.

Κανείς δεν ασχολείται πια με την εγκληματικότητα. Και όταν υπάρχει το δίλημμα καταστολή εγκληματικότητας ή ψηφαλάκια, πάντα η ζυγαριά κλίνει προς το δεύτερο.

Το είδαμε άλλωστε με τη στροφή που πήρε η ιστορία με τη ληστεία στο κοσμηματοπωλείο όπου ξαφνικά με το που μαθεύτηκε η ταυτότητα του νεκρού άλλαξαν όλα.

Αν δεν έχεις την τύχη να ανήκεις σε μια μειονότητα καλά προστατευμένη από τους νταβατζήδες της, η ζωή σου δεν αξίζει πια ούτε ένα πεντάευρο. Κανείς δεν πρόκειται να ασχοληθεί μαζί σου ότι και αν σου συμβεί.

Και σα να μη φτάνει αυτό, προσπαθούν με χίλια δυό μέσα και τρόπους να διαλύσουν την ελληνική εθνική ταυτότητα, την ιστορία, τη θρησκεία για να δημιουργήσουν έναν άβουλο εκλογικό πολτό που θα ψηφίζει όποτε τον θυμούνται αυτά που θέλουν οι τοποτηρητές των ξένων αφεντάδων.

Από τα περιοδικά που "μας ξεβλάχεψαν" (μας αποβλάκωσαν πες καλύτερα) πριν από κάποια χρόνια στη σημερινή κατάντια να προβάλουν ως πρότυπα μοντέλες ή μάγειρες ή τρίτης διαλογής δημόσια πρόσωπα σε reality.

Το πρόσωπο πρέπει να έχει γωνίες και το σώμα να είναι αψεγάδιαστο αλλά χωρίς πλαστικές για να μπορεί να κάνει θαύματα στη συνέχεια το photoshop, το φαγητό που φτιάχνεις να έχει τις απαραίτητες εντάσεις και την αρμόζουσα οξύτητα, ενώ θα πρέπει να θαυμάσουμε την ιδρωτίλα και τα μούσκουλα της κάθε μιας ανύπαρκτης προσωπικότητας.

¨Εγραψα αυτό το άρθρο, συγκλονισμένος απο τη φράση του Βασίλη, ενός καλού φίλου, απλού, καθημερινού ανθρώπου που προσπαθεί να επιβιώσει στην "μεταμνημονιακή" (τρομάρα της) Ελλάδα.

-Δεν πάει άλλο, πρέπει ο κόσμος να ξυπνήσει, θα βγαίνω τα βράδια να γράφω στους τοίχους "Κάντε τα σπίτια σας κρυφά σχολειά"

Πόσο δίκιο έχεις Βασίλη
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail