Η Τουρκία φτιάχνει κλίμα κρίσης για τα 12 ναυτικά μίλια - Ο Ελληνας πρέσβης στην Αγκυρα εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών

Freepen.gr - Ο πρέσβης της Ελλάδας στην Αγκυρα, κ. Πέτρος Μαυροειδής εκλήθη στο τουρκικό υπουργείο εξωτερικών όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ανατολή.

Εικάζεται από αρκετούς σχολιαστές πως η κλήση του Ελληνα διπλωμάτη σχετίζεται με την πρόσφατη ένταση στα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας με το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros. Ωστόσο σήμερα το πρωί ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε τηλεοπτικές του δηλώσεις έκανε λόγο για λαϊκίστικες πρακτικές της ελληνικής κυβέρνησης όσον αφορά την πρόσφατη ανακοίνωση περί επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. στο Ιόνιο.

Το πρακτορείο Ανατολή σε ανανέωση της αρχικής του δημοσίευσης για την κλήση του Ελληνα πρεσβευτή κάνει αναφορά στις δηλώσεις του Νίκου Κοτζιά σχετικά με την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο πέλαγος και τα Αντικύθηρα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail