Προφανώς η Ρωσία έκανε καλύτερη δουλειά από τη Δύση στα Σκόπια - Οι ΗΠΑ θα τα κάνουν θάλασσα στα Βαλκάνια

Freepen.gr - Προφανώς η Ρωσία έκανε καλύτερη δουλειά από τις ΗΠΑ και την ΕΕ και οι Σκοπιανοί μποϊκοτάρισαν το δημοψήφισμα. Αρκεί να θυμηθούμε τα δημοσιεύματα μερίδας του σκοπιανού τύπου πέρι άφιξης το τελευταίο διάστημα αρκετών Ρώσων αξιωματούχων στη χώρα οι οποίοι ήταν σε διαρκή κινητικότητα πραγματοποιώντας επαφές.

Σημαντικό επίσης ρόλο διαδραμάτισε η τοπική Εκκλησία μποϊκοτάροντας τη διαδικασία, εκτός φυσικά της στάσης της αντιπολίτευσης η οποία όμως είναι τραυματισμένη μετά τις εθνικές εκλογές.

Οι Ρώσοι δεν επιθυμούν την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ ενώ με το ξημέρωμα πάλι 140 χώρες θα αποκαλούν τους Σκοπιανούς ως "Μακεδόνες". Το πιο επικίνδυνο σενάριο όπως επισημαίνει και ο αρθρογράφος Πάνος Ιγνατίου είναι να αρχίσουν οι Σκοπιανοί να αποκαλούν τη Θεσσαλονίκη Νότια Μακεδονία κάτι που δεν ενδιαφέρει τους Αμερικανούς. 

Οι ΗΠΑ μοναδικό στόχο έχουν να μπλοκάρουν τη Ρωσία στα Βαλκάνια. Αν κρίνουμε από την επίδοσή τους στη Μέση Ανατολή, τότε στα Βαλκάνια θα τα κάνουν ακόμη χειρότερα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail