Ο αδύναμος κρίκος στη Συμφωνία των Πρεσπών

Ο αδύναμος κρίκος για τη συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η ΝΔ, που παριστάνει δήθεν ότι διαφωνεί, αλλά στην πράξη δηλώνει ότι θα τη σεβαστεί, αν την ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή λοιπόν θα πρέπει να κτυπηθεί πολιτικά.

ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ

Αν η ΝΔ πει ότι η συμφωνία δεν περνάει χωρίς δημοψήφισμα, τότε τα μολύβια θα κατέβουν αμέσως και η συμφωνία αυτόματα θα είναι νεκρή. Δεν το κάνει όμως, αλλά λέει ότι θα σεβαστεί την υπογραφή του κ. Κοτζιά.

Κύριε Μητσοτάκη, ιδού λοιπόν η Ρόδος. Δήλωσε τώρα ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα τεθεί σε δημοψήφισμα. Τα υπόλοιπα είναι λόγια για πολιτικά αφελείς.

Μας λένε ότι το κράτος έχει συνέχεια. Αυτό είναι σύνθημα μόνο για πολιτικά μειωμένης αντίληψης. Ο Τράμπ αποχώρησε μονομερώς από τη συνθήκη για τα πυρηνικά. Άρα, οι ΗΠΑ δεν έχουν συνέχεια;

Κάθε συνθήκη συνεχίζει να ισχύει μόνο όσο τη θέλει το ισχυρό μέρος της συνθήκης. Στη συμφωνία των Πρεσπών ποιος είναι το ισχυρό μέρος; Εμείς η τα Σκόπια; Γιατί ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει συνεχώς ότι δεν θα την καταγγείλει λέγοντας ότι "το κράτος έχει συνέχεια"; Ποιος τον εμποδίζει να την καταγγείλει; Μήπως η σοβαρή εικόνα του χρεοκοπημένου ελληνικού κράτους στο εξωτερικό;

Δύο γεγονότα μόνο μπορούν να σταματήσουν την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή. Είτε θα βγει ο κ. Μητσοτάκης και θα δηλώσει ότι η ΝΔ θα κάνει δημοψήφισμα, είτε θα ξεπεταχτεί ένα νέο πολιτικό κίνημα που θα τρομάξει το σύστημα και θα το αναγκάσει να κατεβάσει αμέσως τα μολύβια.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...