Ποιος γνωρίζει που είναι τα ελληνικά υποβρύχια ανά πάσα στιγμή

«Είναι θέμα ασφαλείας να γνωρίζουν ώστε να αποφευχθούν οι «αμοιβαίες παρεμβολές» που λέμε»

Από: news.gr

Με την ένταση να υπάρχει στην Ανατολική Μεσόγειο ανάμεσα στην Τουρκία, την Ελλάδα, την Κύπρο και χώρες που ενδιαφέρονται για τα οικόπεδα στην Κυπριακή ΑΟΖ, η δράση και οι κινήσεις των υποβρυχίων Ελλάδας και Τουρκίας απασχολεί μέρος των συζητήσεων στα δημοσιογραφικά γραφεία.

Οι συζητήσεις αυτές ξεκίνησαν, όταν μεταξύ 23 και 26 Οκτωβρίου η Τουρκία διεξήγαγε «υποβρύχιες δραστηριότητες» στα ανατολικά της Ρόδου.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο news.gr απόστρατος ανώτατος αξιωματικός του πολεμικού ναυτικού, από την στιγμή που κάποια χώρα μέλος της βορειοατλαντικής συμμαχίας δεν είναι σε εμπόλεμη κατάσταση, οι πληροφορίες σχετικά με την θέση των υποβρυχίων της δίνονται στα κεντρικά του ΝΑΤΟ προκειμένου να αποφευχθούν «δυσάρεστα γεγονότα». Φυσικά δεν ανακοινώνονται στο ευρύ κοινό για ευνόητους λόγους καθώς κάθε Επιτελείο θέλει να διατηρεί όσο γίνεται το σχετικό πλεονέκτημα σε περίπτωση που τα πράγματα εκτραχυνθούν.

Συγκεκριμένα μας είπε «αυτό που γνωρίζω είναι πως μέσω ΝΑΤΟ υπάρχει ακριβής εικόνα των κινήσεων των υποβρυχίων όλων των συμμάχων και ως εκ τούτου και των Τουρκικών και των Ελληνικών, για αποφυγή δυσάρεστων γεγονότων…

Είναι θέμα ασφαλείας να γνωρίζουν ώστε να αποφευχθούν οι «αμοιβαίες παρεμβολές» που λέμε.

Σε περίοδο ειρήνης θα ήταν πολύ αρνητικό για τις σχέσεις μέσα στην συμμαχία να μην είναι γνωστό το που είναι τα υποβρύχια της.

Μόνο σε περίοδο πολεμική μπορεί να κρατηθεί μυστική από τις σύμμαχες χώρες μέσα στο ΝΑΤΟ κίνηση των υποβρυχίων μας».

Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...