Ετοιμάζονται να ξεπαγιάσουν οι Τουρκοκύπριοι στα Κατεχόμενα

Freepen.gr - Οι Τουρκοκύπριοι στα Κατεχόμενα διαπίστωσαν χθες μια αύξηση του προπανίου κατά 40% σε σχέση με την Τετάρτη, τη μεγαλύτερη αύξηση που παρατηρήθηκε ποτέ σύμφωνα με τη cyprus-mail.com.

Ο πρωθυπουργός του ψευδοκράτους, Τουφάν Ερχουρμάν τόνισε ότι η αύξηση ήταν αναπόφευκτη λόγω της ανόδου της τιμής των πρώτων υλών και όχι επειδή κερδοσκοπούν οι προμηθευτές προπανίου.

Ενδεικτικά μια μπουκάλα 10 κιλών αερίου προπανίου αυξήθηκε από 59 λίρες Τουρκίας (9,84 δολ.) σε 82,5 Τούρκικες λίρες (13,76 δολάρια).

Ο Ερχουρμάν διαβεβαίωσε επίσης τους πολίτες του ότι δεν θα υπάρξει άνοδος των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος τουλάχιστον μέχρι το νέο έτος, χάρη στις προσπάθειες για τον έλεγχο των τιμών της ενέργειας από το υπουργείο Οικονομίας.

Ωστόσο το προπάνιο χρησιμοποιείται ευρέως στα Κατεχόμενα για τη θέρμανση κατοικιών.

Σε γενικές γραμμές οι τουρκοκύπριοι έχουν δει το κόστος ζωής τους να εκτοξεύεται μέσα στο 2018 χάρη στη σοβαρή πτώση της τουρκικής λίρας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail