Οι Γερμανοί μας έμαθαν πως να σπαταλάμε δημόσιο χρήμα


Κάποιος να ενημερώσει τον υπουργό εσωτερικών της Γερμανίας για το πώς οι Βαυαροί χρέωσαν τον ελληνικό λαό κατασπαλώντας δάνεια που τα χρεωθήκαμε εμείς.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Όπως γράφει ο Δημήτριος Φωτιάδης: «Όχι μονάχα δεν απόμεινε τίποτα για μας τους φουκαράδες από τα δάνεια παρά ξοδέψαμε κι εκείνα τα λίγα που έδινε ο χαροκαμένος τόπος μας για να έχουμε την τιμή και την ευχαρίστηση να μας καθίσουν στο σβέρκο οι αφεντάδες οι Μπαβαρέζοι».

Μόνο για ένα χρόνο παραμονής του  βαυαρικού  στρατού  που συνόδευε τον Οθωνα μας κόστισε 4.748.000 δρχ. Την στιγμή που στη χώρα υπήρχαν εμπειροπόλεμοι άνδρες η αντιβασίλεια στελέχωσε το στρατό μας με μεγάλο αριθμό Βαυαρών που πληρωνόταν από το ελληνικό κράτος. Σε σύνολο 8000 ανδρών οι Βαυαροί ήταν 5000. 

Το 1880 ο Βίσμαρκ εκβίασε την Ελλάδα ότι θα μπλόκαρε την παραχώρηση της Θεσσαλίας που είχε αποφασιστεί στο συνέδριο του Βερολίνου αν δεν αναγνώριζε και δεν πλήρωνε τα Βαυαρικά δάνεια.

Τόσο καλά μας οργάνωσαν οι Βαυαροί! Φυσικά η παραπάνω αναφόρα είναι απλώς ενδεικτική ώστε να ξέρουμε να απαντούμε σε ξένους υπουργούς όταν λένε πόσο καλά ήμασταν με ξένους αφέντες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail