Θα γίνει πόλεμος Γέροντα; Κάτι ΑΛΛΟ θα γίνει πρώτα παιδί μου


Όσο δεν θα βγαίνουν τα κουκιά για να περάσει η συνθήκη των Πρεσπών στο κοινοβούλιο των Σκοπίων και η αναθεώρηση του συντάγματος των , φαίνεται να μας ετοιμάζουν το « κάτι άλλο».

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Μόλις ξεκίνησε το ονοματολογικό με τα Σκόπια άλλαξε και ο προσανατολισμός των προσφυγιών ροών.
Μετά τα νησιά του ΑΙΓΑΙΟΥ αρχίζει και βουλιάζει η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ της Μίας και Ελληνικής Μακεδονίας
Ο απλός κοσμάκης αναρωτιέται πως περνούνε όλοι αυτοί οι πρόσφυγες και οι παράτυποι μετανάστες από το μεγάλο ποτάμι και πως καταλήγουν στην συμπρωτεύουσα ενώ δεν υφίστανται τόσες αναγκαίες δομές για να τους φιλοξενήσουν;
Συμβαίνει κάτι άλλο που δεν το γνωρίζουμε;
« Ακόμη δεν άδειασε... ξαναγέμισε η πλατεία Αριστοτέλους από παράτυπους μετανάστες

Στην πλατεία Αριστοτέλους παραμένουν παράτυποι μετανάστες, παρά την αστυνομική επιχείρηση το μεσημέρι της Δευτέρας.
Μέχρι το απόγευμα τουλάχιστον 80 πρόσφυγες και παράτυποι μετανάστες απομακρύνθηκαν από την πλατεία της Θεσσαλονίκης. Οι περισσότεροι μεταφέρθηκαν στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων του πρώην στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου, ενώ μια μικρή ομάδα μοιράστηκε στα αστυνομικά τμήματα του πολεοδομικού συγκροτήματος.
Ωστόσο, όπως σημειώνει το thestival, ορισμένοι δεν δέχθηκαν να μεταφερθούν και μετακινήθηκαν... λίγα μέτρα πιο πάνω επί της οδού Αριστοτέλους.»
 http://www.iefimerida.gr/news/449893/akomi-den-adeiase-xanagemise-i-plateia-aristoteloys-apo-paratypoys-metanastes-vinteo

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ ζούμε με φήμες εκλογών- φήμες ΑΟΖ- φήμες πολέμου – more φήμες.
Κατ ευφημισμό ζούμε στην χώρα που γέννησε δημοκρατία;
Από φήμες όμως πάμε πολύ καλά λες και εμείς σαν πολίτες αυτού του κράτους μπορούμε να σχεδιάσουμε το μέλλον μας;
Έχουμε γίνει το πειραματόζωο των Βαλκανίων, Ρώσοι, δυτικοί, τούρκοι , σλάβοι καραδοκούν να αρπάξουν.
Για να μας κουμαντάρουν τούτες τις ώρες που βουλιάζουμε μας πετούν σωσίβια με φήμες « πάρε κόσμε για να έχεις και να ασχολείσαι για να κάνουμε εμείς την δουλεία μας ήσυχοι»
Βγήκαμε από τα μνημόνια αλλά δεν μας φάνηκε, δεν έστρωσε ακόμη η επιδερμίδα μας, αντίθετα μας κτυπούν σαν το χταπόδι οι τοκογλύφοι ανεβάζοντας τα spread λες μπαίνουμε τώρα στα μνημόνια, περίπου κάτι σαν το 2011.
Τι μήνυμα μας δίνουν οι αγορές;
« Συνεχίστε μεταρρυθμίσεις μέχρι τελικής πτώσεως»
Σύντομα ο ιστορικός του μέλλοντος θα γράφει
« ήταν μια ιστορική περίοδος που η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ γέμιζε με παράτυπους μετανάστες και το θέμα της ονοματολογίας των Σκοπίων είχε άμεση σχέση με τις συντάξεις των Ελλήνων , τον ενεργειακό πλούτο τους και την καθολική αμφισβήτηση της εθνικής επικράτειας τους»
Μέχρι όμως να τα γράψει αυτά ο ιστορικός , εμείς πρέπει να πάμε ¨ σαν καλά παιδιά¨ μέχρι το σημείο της πολιτικής επικύρωσης της συνθήκης των Πρεσπών από το Ελληνικό κοινοβούλιο.

ΚΡΙΣΙΜΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Εισήλθαμε στα κατάπτυστα μνημόνια με κορυφαία επιλογή να απωλέσουμε την ιστορικότητα και όχι μόνο της ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
Όμως αγαπάει ο ΘΕΟΣ τον κλέφτη , αγαπάει και τον νοικοκύρη.
Για αυτό το θέμα οι έμποροι των εθνών κουράστηκαν πολλά χρόνια μέσα σε αλλεπάλληλες ιστορικές περιόδους από τα βυζαντινά χρόνια, τα χρόνια της τουρκοκρατίας και τα νεότερα των Βαλκανικών πολέμων ( βάλτε και τον Εμφύλιο) η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μάτωσε, την μάτωσαν και αν θέλουν μπορούν να την ξαναματώσουν
Δείτε το παρακάτω βίντεο που αλιεύσαμε από τα ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ και κρατάτε τα μαλλιά σας να μην πέσουν.
Ανατριχιαστικές παραδοχές Χαρίλαου Φλωράκη (Γ.Γ του ΚΚΕ) για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΣΙΝΗ https://shmantikanea.blogspot.com/2018/10/blog-post_643.html
https://youtu.be/jh9mzrAP3jY

Όταν έπεσαν οι υπογραφές στις Πρέσπες και άνοιξαν- μάτωσαν κεφάλια Ελλήνων διαμαρτυρομένων διαδηλωτών τα ξένα ΜΜΕ δεν μπορούσαν να κρύψουν την χαρά τους.
Και το αναπάντεχο της μοίρας ήρθε:
Φοβερή παγκόσμια πρωτοτυπία το δημοψήφισμα στα Σκόπια.
Το 1/3 ψήφισαν ΝΑΙ τα 2/3 απείχαν.
Αυτοί που τα σχεδίασαν όλα αυτά, θέλουν να το πάνε μέχρι τέλος , θέλουν να είναι σίγουροι γιατί κουράστηκαν και ξοδεύτηκαν μέχρις εδώ.
« Προειδοποίηση ΕΕ σε ΠΓΔΜ: Ξεχάστε τις εκλογές, τελειώστε με την αναθεώρηση .Καμπανάκι από τον επίτροπο διεύρυνσης
«Αμφιβάλω, εάν, με ουσιαστικές καθυστερήσεις, η Ελληνική κυβέρνηση θα ήταν ακόμη σε θέση να περάσει στην Βουλή την Συμφωνία για το όνομα»
Καταγγέλλει απειλές κατά βουλευτών της αντιπολίτευσης που θέλουν να υποστηρίξουν την κυβέρνηση στην Βουλή
«Απέλυσαν τον αναπληρωτή γ.γ. του VMRO» λέει ο Γιοχάνες Χαν http://www.iefimerida.gr/

Να γιατί τόσες φήμες μας περιβάλλουν αυτές τις ώρες.
Αν δεν τους βγουν τα νούμερα ώστε να το περάσουν είτε από το Ελληνικό ή το σκοπιανό κοινοβούλιο
Πάμε σε εκλογές;
Πάμε σε επέκταση σε ΑΟΖ;
Πάμε σε εμπλοκή με τον Αλβανό ( τσαμουριά – ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ);
Πάμε σε εμπλοκή με τον τούρκο ( αναθεώρηση Λωζάννης , Μοντραί κ.α);
Πάμε σε κοινωνική και οικονομική αναστάτωση;
Πού πάμε;
Πάμε εκεί που μας πάνε ή εκεί που θα πάμε μέσα από συγκυρίες γεγονότων όταν το σχέδιο τους δεν θα έχει άλλη εναλλακτική λύση;
Ο Νοέμβριος είναι καθοριστικός μήνας και θα ξεκαθαρίσουν πολλά , όχι μόνο εδώ αλλά στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.
Ένα καλό Brexit για την Αγγλία θέλει μια αποδυναμωμένη ΕΕ.
Μια αδύναμη ΕΕ γίνεται αλήθεια με μια Ιταλία να ανοίγει όλες της παλιές πληγές της πρώτης από την εποχή της ΕΟΚ.
Μέχρι τον Νοέμβριο θα έχει κλειδώσει όλος ο ευρύτερος εναέριος χώρος από Συρία- Κύπρο- Αλεξανδρέτα- Ευφράτη με την ολοκλήρωση και την διασύνδεση των S- 300 που θα περιβάλλουν τις ρωσικές βάσεις στην Συρία με ότι αυτό σημαίνει.
Όλα αυτά την στιγμή που θα αποκορυφώνεται η προσφυγική κρίση κυρίως στην Ελλάδα στην οποία ο Ερντογάν διαμήνυσε εύσχημα « μαζί με το άνοιγμα της προσφυγικής κάνουλας θα ανοίξω με τα γεωτρύπανα μου πηγάδια σε ΑΙΓΑΙΟ- Κύπρο»
« – Από εδώ και πέρα, δεν έχεις διανοηθεί τί θα δεις και τι θα ακούσεις. ∆εν έχουν ξαναγίνει ποτέ στον κόσμο, είπε μια μέρα το καλοκαίρι του 2005. – Στην Ελλάδα θα συμβούν; – Σε όλο τον κόσμο και σ’ εμάς. Και γιατί; Γιατί εμείς, λέει, είμαστε ο φάρος της Ορθοδοξίας, αλλά καταντήσαμε από την αμαρτία χειρότεροι από τους άθεους.»
(Από το βιβλίο: Ιερά Μονή ∆αδίου «Παναγία η Γαυριώτισσα» Γέρων Αμβρόσιος Λάζαρης Ο Πνευματικός της Μονής ∆αδίου,
σελ. 178. Είναι το 04 της Α συλλογής υπό ΛΜ∆)

Αν ο άνθρωπος απομακρυνθεί από το Θεό, δηλ. δεν εφαρμόζει τις εντολές Του στην ζωή του, τότε θα υποστεί τις συνέπειες. Αυτό είναι πνευματικός νόμος, και δεν θα πρέπει να το ξεχνάμε, διότι μετά θα δούμε μπροστά μας τον Θεό σαν τιμωρό.
Έλεγε ο γέροντας Σίμων ο Αρβανίτης (+1988): «Τίποτε δεν είναι γλυκύτερο και σημαντικότερο από αυτό που δημιούργησε ο Θεός και καλούμαστε να κοπιάσουμε κι’ εμείς λίγο για να γίνει ο κόσμος, κόσμος χαράς, ευφροσύνης και αγαλλιάσεως. Ο Θεός λέγει διά του προφήτου Ησαΐου: «Εάν θέλητε και εισακούσητέ μου, τα αγαθά της γης φάγεσθε. Εάν δε μη θέλητε μηδέ εισακούσητέ μου, μάχαιρα υμάς κατέδεται». Ο προφήτης μας λέει πως δεν θα μπορέσει ο άνθρωπος να ιδεί ημέρες χαράς και γαλήνης και απολαύσεως των αγαθών, που έδωσε άφθονα ο Θεός στη γη ετούτη, αν δεν υπάρξει υπακοή στο θέλημά του. Σε αντίθετη περίπτωση, θα φάει τον άνθρωπο το μαχαίρι, δηλαδή θα βρίσκεται ο άνθρωπος σε αντίθεση και με τον ίδιο τον εαυτό του και με τους άλλους». (Αποφθέγματα του π. Σίμωνος Αρβανίτη σελ. 7)

Ο γέροντας Σίμων έλεγε επίσης πολλά για την κατάσταση της κοινωνίας. «Θα έλθουν, έλεγε, πολύ δύσκολες ημέρες. Ο κόσμος έχει ξεφύγει από τον δρόμο (του Θεού)».

Μια φορά ρωτήθηκε ο πατήρ Σίμων:
Τι γίνεται με τις βόμβες που πέφτουν συνέχεια στην Αθήνα;

Ήταν η χρονιά του 1982 ή 83 και ο γέροντας είπε:
«Αυτά δεν είναι τίποτα. Πάρα πολλά θα δείτε. Πάρα πολλά για να δοκιμαστεί ο λαός που δεν καταλαβαίνει».
 (Αποφθέγματα του π.
Σίμωνος Αρβανίτη σελ. 9)
Μια άλλη φορά, στο ίδιο παραπάνω πρόσωπο, ο γέροντας Σίμων είπε, ότι θα έρθει μια τέτοια πείνα, που η πείνα του 1941 δεν είναι τίποτα, μπροστά σ’ αυτή που έρχεται.

Η κυρία τον ρώτησε, αν θα γίνει πόλεμος και απάντησε: Κάτι άλλο θα γίνει, παιδί μου…
(Αποφθέγματα του π. Σίμωνος Αρβανίτη σελ. 9)

«Να θυμάσαι, Μαρίνα, παιδί μου, θα έρθει η μέρα, που θα γεμίσει η άσφαλτος με αίμα νέων παιδιών». Και εγώ του λέω, γιατί; Και ο γέροντας είπε: «Θα βλέπουμε τόσους θανάτους κάθε μέρα, θα γεμίσει η άσφαλτος με αίμα, και τα νεκροταφεία με νέα παιδιά». (Αποφθέγματα του π. Σίμωνος Αρβανίτη σελ. 16)
πηγή: http://www.imdleo.gr/ https://simeiakairwn.wordpress.com/2015/

ΣΤΩΜΕΝ καλώς αδελφοί
-Θα γίνουν εκλογές Γέροντα;
- κάτι ΑΛΛΟ θα γίνει πρώτα παιδί μου.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail