Νέα δεδομένα με τους Υδρογονάνθρακες στην Κρήτη - Ανοίγουν οι θύρες της βαριάς βιομηχανίας στην Ελλάδα

12019 / pixabay
Ευκαιρία για επαγγέλματα βαριάς βιομηχανίας - Σε τρία χρόνια το αργότερο, μπορεί να έχουμε ερευνητικά αποτελέσματα νότια της Κρήτης, με τη κύρωση της σύμβασης που μονογράφτηκε από το ΥΠΕΚΑ με την κοινοπραξία, Exxon Mobil-Total και ΕΛ.ΠΕ, λέει ο ειδικός σε θέματα υδρογονανθράκων Ηλίας Κονοφάγος, μιλώντας στον 98.4. Είναι θετικό πως διαχειριστής είναι η Γαλλική Total, τόνισε , αφού οι Γάλλοι παρακολουθούν επί 25 χρόνια την περιοχή. Αν δεν υπάρξουν γραφειοκρατικά προσκόμματα, τότε σε 6-8 χρόνια θα μπορούμε να μιλάμε για εξόρυξη και εκμετάλλευση του φυσικού αερίου και αυτό πολύ νωρίτερα θα σημαίνει στροφή της ελληνικής οικονομίας που θα εισέρχεται στην παγκόσμια αγορά ενέργειας, ως μεγάλος παίκτης.

Πουθενά στο κόσμο μέχρι σήμερα , κανένα επιστημονικό ίδρυμα και πανεπιστήμιο δεν συσχετίζει τις έρευνες σεισμικών για υδρογονάνθρακες με ενεργοποίηση σεισμογενών περιοχών και ισχυρούς σεισμούς , λέει ο Ηλίας Κονοφάγος.

Παράλληλα σημείωσε ότι κράτο , φορείς και τοπικές κοινωνίες, πρέπει να αντιληφθούν ότι ανοίγει ο χώρος των επαγγελμάτων βαριάς βιομηχανίας, με προσανατολισμό στη τεχνική εκπαίδευση πάνω στις νέες τεχνολογίες. Κατά τον ίδιο , σε 6 χρόνια μπορεί να αλλάξει όλο το οικονομικό μοντέλο της χώρας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail