Η Τουρκία απέτυχε παταγωδώς να μαζέψει τους κατσαπλιάδες - Ο Συριακός στρατός παίρνει θέσεις μάχης γύρω από το Ιντλίμπ

Freepen.gr - Ο Συριακός Αραβικός Στρατός ετοιμάζεται να ξεκινήσει μια νέα επιχείρηση στο Idlib, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Fars την Τρίτη καθώς οι ισλαμιστές όχι μόνο δεν αποχωρούν από τις θέσεις τους στην ουδέτερη ζώνη, αλλά τις ενισχύουν έχοντας πραγματοποιήσει και επιθέσεις σε βάρος θέσεων του στρατού.

"Ο στρατός έχει καθορίσει τα οχυρά των βαρέων όπλων, των αρμάτων μάχης, των πυροβόλων όπλων, των πυραύλων και των εκτοξευτών στη αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη που αναφέρεται στη συμφωνία του Σότσι", ανέφερε το Fars.

Ο διοικητής ανέφερε ότι μια ομάδα, η Ajnad al-Sham, που εγκαταστάθηκε κοντά σε μια τουρκική θέση ελέγχου στη μικρή πόλη Sarmin, χτύπησε τις θέσεις του Συριακού Στρατού στην πόλη Kafraya στο Ανατολικί Idlib κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια σφοδρή μάχη.

Μια στρατιωτική πηγή στην πόλη Mhardeh είπε στο Al-Masdar News την περασμένη εβδομάδα ότι ο Συριακός Αραβικός Στρατός εκτιμά πως οι τζιχαντιστές δεν έχουν καμία πρόθεση να εγκαταλείψουν τη ζώνη ασφαλείας.

Η πηγή δήλωσε ότι συριακός και ρωσικός στρατός παρακολουθούν τους τρομοκράτες της Hay'at Tahrir Al-Sham και του Ισλαμικού Κόμματος του Τουρκμενιστάν να ανοίγουν νέες τάφρους γύρω από τη ζώνη ασφαλεία στη περίχωρα της Λατάκια.

Η Τουρκία, σύμφωνα με πληροφορίες, προσπαθεί για τελευταία φορά να πείσει τους τρομοκράτες να εγκαταλείψουν τη νεκρή ζώνη. Ωστόσο, αν αποτύχει, ο Συριακός Αραβικός Στρατός και οι Ρώσοι θα ξαναρχίσουν τις δραστηριότητές τους σε αυτό το μέτωπο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail