Αλβανός μεγαλοϊδεάτης πολιτικός: Να ανακηρύξουμε τώρα το τρίτο αλβανικό κράτος των Βαλκανίων (στα Σκόπια)

Freepen.gr - Ο επικεφαλής του Κινήματος για την Φυσική Αλβανία, Koço Danaj, καλεσμένος στο Fax News σχολίασε ως μια ντροπιαστική αποτυχία το δημοψήφισμα της Κυριακής στα Σκόπια σχετικά με την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο Danaj προσέγγισε την αποτυχία του  δημοψηφίσματος ως μια ιστορική ευκαιρία για τους Αλβανούς. Σύμφωνα με τον ίδιο, αν ήταν γενναίοι και διορατικοί θα έπρεπε τώρα να ανακηρύξουν το τρίτο αλβανικό κράτος στα Βαλκάνια!

Σύμφωνα με τον Danaj, η συμφωνία ονόματος μεταξύ Τσίπρα και Ζάεφ ήταν ένα μεγάλο αδίκημα για τους Αλβανούς επειδή οι Αλβανοί δεν αναγνωρίστηκαν ως σημαία, γλώσσα και λαός που συνθέτει το κράτος.

Δήλωσε ότι η Άνγκελα Μέρκελ, ο Γιοχάνες Χαν, η Φεντερίκα Μογκερίνι και ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Μάττις απέτυχαν στην αποστολή τους στα Σκόπια.

Ο Danaj χαρακτηρίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών ως τη μεγαλύτερη προσβολή προς τους Αλβανούς και σημειώνει ότι με το δημοψήφισμα απέτυχαν ο "μακεδονικός" σοβινισμός και εκείνος των Βρυξελλών.

* με πληροφορίες από faxweb.al 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail