Τέλος το Αγιον Ορος για τους Ρώσους! Η Μόσχα τους απαγορεύει να προσεύχονται και να μετέχουν της Θείας Ευχαριστίας στις Ιερές Μονές

12019 / pixabay
Freepen.gr - Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία έχει εκδώσει μια λίστα για τουρίστες όλων των εκκλησιών όπου δεν μπορούν πλέον να προσευχηθούν ως συνέπεια της διακοπής της ευχαριστιακής κοινωνίας με το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης αναφέρει το meduza.io. 

Ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Μόσχας Αρχιεπίσκοπος Igor Yakimchuk έχει σημειώσει ότι οι εκκλησίες του Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης βρίσκονται, εν μέρει, στην Κωνσταντινούπολη, την Αττάλεια, την Κρήτη και τη Ρόδο. Ο Yakimchuk είπε επίσης ότι οι κληρικοί που τυχόν δεν υπακούσουν στις νέες απαγορεύσεις θα βρεθούν αντιμέτωποι με πειθαρχική τιμωρία ενώ οι λαϊκοί θα κληθούν να ομολογήσουν και να μετανοήσουν για ανυπακοή στην εκκλησία.

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία λέει ότι το Άγιον Όρος είναι πλέον κλειστό για τους Ρώσους Ορθόδοξους Χριστιανούς από τη Ρωσία

Ο γραμματέας Τύπου του Πατριάρχη Κυρίλλου, π. Αλέξανδρος Βόλκοφ, επεσήμανε ότι το Άγιο Όρος κατά τη δικαιοδοσία του Πατριαρχείου Μόσχας εμπίπτει στην παραπάνω κατηγορία "με όλες τις ίδιες συνέπειες".
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.