Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΓΚΕΡΙΝΓΚ! Το περιουσιολόγιο και τα δεινά που φέρνει

Ως «πόθεν έσχες» για όλους θα λειτουργήσει το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο, το οποίο μετά από πολλές καθυστερήσεις θα λειτουργήσει -τουλάχιστον στην πρώτη του μορφή- στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους.


Σύμφωνα με την εφημερίδα «Εθνος», μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2019 θα έχει δημιουργηθεί η ειδική υπηρεσία περιουσιολογίου του υπουργείου Οικονομικών, που θα αποτελέσει ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας.

Το Crash και το crashonline εδώ και πολύ καιρό έχει αναφερθεί στο περιουσιολόγιο το οποίο κινείται βάσει του νόμου του Γκέρινγκ.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ είχε ως εξής:

Σε φορολογικό κλοιό μπαίνουν από την πρωτοχρονιά τα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων που βρίσκονται κρυμμένα στο εξωτερικό καθώς ξεκινά η διαδικασία ανταλλαγής στοιχείων μεταξύ φορολογικών αρχών 90 χωρών.

Η διαδικασία αυτή θα ολοκληρωθεί το 2018 μαζί με την έναρξη του γενικού περιουσιολογίου που θα ισχύει για όλους τους Έλληνες.
Οι φορολογικές αρχές πιστεύουν ότι έτσι μπορούν να εντοπίσουν πάνω από 100 δις ευρώ Ελλήνων στο εξωτερικό.
Θεωρητικά το περιουσιολόγιο θα είναι μια βάση δεδομένων για να ξέρουν οι φορολογικές αρχές το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων έκαστου φορολογούμενου πολίτη, ωστόσο πολλοί φοβούνται ότι θα είναι η απαρχή νέων εισπρακτικών και όχι μόνο επιβαρύνσεων. Κάποιοι πολιτικοί έχουν κάνει ήδη λόγο ότι η σύνταξη δεν πρέπει να βγαίνει με βάση τα χρόνια που έχει εργαστεί κάποιος και τις εισφορές του αλλά με βάση τα περιουσιακά του στοιχεία, ενώ στο παρελθόν το περιοδικό CRASH και ο Γίωργος Τράγκας έχουν αποκαλύψει ότι θα αποτελέσει δεδομένο για νέα αφαίμαξη (εφάπαξ) που θέλουν οι Γερμανοί, αντίστοιχη με αυτή που είχαν επιβάλει οι ναζιστές στους Εβραίους κατά τον Β” Παγκόσμιο πόλεμο.

Να σημειωθεί όμως ότι αυτό αποτελεί μέρος μόνο του Γερμανικού σχεδίου. Από το 2014 όπου άνοιξε η συζήτηση για μείωση του Ελληνικού χρέους οι Γερμανοί δεν το έχουν μεν απορρίψει αλλά το εξωθούν προς το απώτερο μέλλον καθώς ψάχνουν να βρουν νομική φόρμουλα ώστε να μην πληρώσουν αυτοί το μάρμαρο. Σύμφωνα λοιπόν με το σχέδιο των Γερμανών το δημόσιο χρέος πρέπει να πληρωθεί από τους ίδιους τους Έλληνες και επειδή δεν θέλουν να την «πληρώσουν» μόνο οι καταθέτες του εσωτερικού με τα εναπομείναντα 120 δισ στις ελληνικές τράπεζες θέλουν πρώτα να καταγραφούν όλες οι καταθέσεις των Ελλήνων παγκοσμίως και στη συνέχεια να γίνει ένα bail in ώστε να μαζευτούν τουλάχιστον 100 δισ ευρώ.

Το επιχείρημα των Γερμανών είναι ότι δεν μπορούν να μειώσουν το δημόσιο χρέος και να το επιβαρυνθούν οι φορολογούμενοι των Ευρωπαϊκών χωρών και να μην πληρώσουν τίποτα οι Έλληνες. Εάν όμως συμβεί και ολοκληρωθεί το σχέδιο των Γερμανών, η Ελλάδα έχει μπει στην κατάψυξη για τουλάχιστον ένα αιώνα με καμία ελπίδα ανάπτυξης και ανάκαμψης.Φυσικά η οικονομική καταστροφή θα είναι η απαρχή και άλλων δεινών, εθνικών με τον κατακερματισμό της αλά Γιουγκοσλαβία.

Να σημειωθεί ότι στο περιουσιολόγιο θα υπάρχουν «κουτάκια» όπου ο φορολογούμενος θα πρέπει να σημειώσει ή να αναφέρει κάθε είδος περιουσιακού στοιχείου με αξία, όπως πολύτιμα μέταλλα, πολύτιμους λίθους, χρυσές λίρες, έργα τέχνης, έπιπλα αξίας, αντίκες, κλπ, το ίδιο ακριβώς που είχαν επιβάλει οι ναζιστές στους Εβραίους πριν τους υποχρεώσουν να τα πουλήσουν όλα για να πληρώσουν χαράτσι στο καθεστώς και στη συνέχεια βέβαια να τους εξαφανίσουν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης όπως στο Άουσβιτς,

Διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του CRASH που είχε δημοσιευθεί τον Οκτώβριο του 2014:

Η «Νύχτα των Κρυστάλλων»

Το βαθύ τραπεζικό κράτος της Ευρώπης σημαίνει την ώρα του τέλους του «παιχνιδιού» στην ελληνική αποικία χρέους με μια πρόταση τόσο ζοφερή που εμπνευστής της μπορεί να είναι μόνον ένας υψηλόβαθμος εν ενεργεία ναζιστής. Και πράγματι, έτσι είναι. Διότι ο «εφάπαξ περιουσιακός φόρος», που «μπορεί να συμπληρώσει τα μέτρα λιτότητας» όταν οι δανειστές αποφασίσουν ότι «το χρέος ενδέχεται να μην είναι πλέον βιώσιμο», όπως φωτογραφίζει η έκθεση του Ιανουαρίου 2014 της Deutsche Bundesbank, εφαρμόστηκε παλαιότερα από τον παντοδύναμο εκείνη την εποχή Χέρμαν Γκέρινγκ στη διαβόητη «Διάταξη για την τιμωρία των Εβραίων με γερμανική υπηκοότητα της 12ης Νοεμβρίου του 1938».

Η ανατριχιαστική πρόταση του βαθέος τραπεζικού συστήματος για το οικονομικό Νταχάου για τους Έλληνες σημαίνει με λίγα λόγια την ώρα του τέλους στον αργό μας οικονομικό θάνατο με τι άλλο… μια ακόμη επίδειξη ισχύος, μια ακόμη παράσταση «σοκ και δέους», ένα κούρεμα σε καταθέσεις και ακίνητη περιουσία για όλους (το ποσοστό του οποίου δεν προσδιορίζεται στην έκθεση, αλλά εύκολα κανείς μπορεί να το συμπεράνει δεδομένων των οικονομικών μας μεγεθών, στο 20%). Δεν είναι λάθος στη μετάφραση, ούτε υπερβολή. Αυτή είναι πράγματι η πρόταση του γερμανικού τραπεζικού κατεστημένου για να εισπράξουν τα λεφτά «τους».

«Ξεχνώντας» φυσικά τα δικά τους χρέη (πολεμικές αποζημιώσεις και κατοχικό δάνειο) και με όχημα τον οδοστρωτήρα του χρέους, που έχει καταντήσει, και με δικούς τους χειρισμούς, πίθος των Δαναΐδων, η «ιδέα» των Γερμανών για το πώς θα εισπράξουν τις απαιτήσεις τους (που περιγράφεταιανάγλυφα παρακάτω με όλες τιςζοφερές της λεπτομέρειες) είναι εμπνευσμένη από τον Νόμο Γκέρινγκ και την εφάπαξ αρπαγή της περιουσίας που,το 1938, είχε στόχο τους Εβραίους.

Η λιτή διατύπωση του ναζισμού χωρούσε τότε τη βία της ισχύος σε δύο λακωνικές προτάσεις: «Επιβάλλεται στο σύνολο των Εβραίων με γερμανική υπηκοότητα η εισφορά ύψους ενός δισεκατομμυρίου μάρκων του Ράιχ στο γερμανικό Ράιχ», ενώ ακολουθούσε ένα ακόμη άρθρο: «Οι κανόνες εφαρμογής θα επιβληθούν από τον υπουργό Οικονομικών του Ράιχ σε συνεννόηση με τους συμμετέχοντες υπουργούς» και από κάτω Βερολίνο, 12 Νοεμβρίου 1938, και η υπογραφή του σιδερένιου χεριού του ναζιστή Γκέρινγκ.

Στην περίπτωση της έκθεσης της Bundesbank, η απαίτηση υποταγής των Ευρωπαίων με «ελληνική υπηκοότητα» αναλύεται διεξοδικά σε 56 «τεχνικού τύπου» σελίδες και την υπογράφει η Bundesbank. Το συμπέρασμα, ένα και το αυτό: «Θα σας πάρουμε τα πάντα».

Με όσα διαγράμματα και τεχνικές δικαιολογίες κι αν πασπαλίσει κάποιος αυτή τη φαεινή ιδέα της ομάδας του κυρίου Weidmann (CEO της Deutsche Bundesbank), δεν παύει να φαντάζει απολύτως αδιανόητη για τη σημερινή Ελλάδα, την οποία η έκθεση δεν ονοματίζει αλλά «φωτογραφίζει» ποικιλοτρόπως ως τη χώρα «ειδική περίπτωση» που θα είχε νόημα να παρθεί ένα τέτοιο εφάπαξ μέτρο στο σημείωμα με τίτλο: «Μερικές χώρες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν μεγάλες προκλήσεις».

Σε αυτό αναφέρεται ότι «ανάμεσα στις χώρες που πλήττονται από την κρίση η Ελλάδα αποτελεί από πολλές απόψεις μία ειδική περίπτωση. Ενώ έχει πετύχει τη μακράν μεγαλύτερη εξυγίανση, παραμένει αβέβαιο αν το δεύτερο πρόγραμμα προσαρμογής θα εφαρμοστεί όπως έχει συμφωνηθεί. Στο παρελθόν το πρόγραμμα έχει επανειλημμένως διορθωθεί ή και πλήρως αντικατασταθεί. Από τη μία, οι προσδοκίες για τη μακροοικονομική και χρηματοπιστωτική εξέλιξη αποδείχθηκαν πως ήταν πολύ αισιόδοξες και παράλληλα τα διαρθρωτικά προβλήματα είχαν υποτιμηθεί. Από την άλλη, ορισμένα συμφωνημένα μέτρα δεν εφαρμόστηκαν πλήρως ή εφαρμόστηκαν με καθυστέρηση. Παρά την αναδιάρθρωση του χρέους για τους ιδιώτες πιστωτές, η βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους της Ελλάδας δεν φαίνεται να έχει εξασφαλισθεί. Η προγραμματισμένη μεγάλη μείωσή του μπορεί να επιτευχθεί μόνον όταν θα πληρούνται οι μακροοικονομικοί και χρηματοοικονομικοί όροι. Εδώ οι βραχυπρόθεσμες οικονομικές εξελίξεις παίζουν λιγότερο καθοριστικό ρόλο από ό,τι η δυναμική ανάπτυξης, που είναι αποτέλεσμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Για τη μετέπειτα πορεία της Ελλάδας ρυθμιστικό ρόλο θα παίξει η εμπιστοσύνη στην πολιτική της πορεία».

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που η Ελλάδα εξετάζεται χωριστά, ως ειδική περίπτωση, σύμφωνα με τις θεωρητικές επιταγές του σχήματος του «failedstate», της «αποτυχημένης πολιτείας», αν και αυτό δεν λέγεται ανοιχτά, αλλά μόνον ως υπαινιγμός, λόγω της «συνύπαρξης» εντός της ΕΕ.
Το επόμενο κεφάλαιο, «Εφάπαξ περιουσιακός φόρος ως εργαλείο λύσης εθνικών κρίσεων φερεγγυότητας στο πλαίσιο της παρούσας Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης;», αφήνει τις περιστροφές στην άκρη και μπαίνει στο «ψητό». Διαβάζοντάς το, όπως παρατίθεται παρακάτω, θα καταλάβετε ότι το εφησυχαστικό ερωτηματικό στο τέλος του τίτλου είναι μάλλον διακοσμητικό.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...