Μεγάλο ξενικό τρωκτικό έχει προκαλέσει «πονοκέφαλο» σε λίμνες και δέλτα ποταμών της Β. Ελλάδας

Σε μόνιμο κάτοικο για τη λίμνη Δοϊράνης του Νομού Κιλκίς, όπως και στο Δέλτα του Αξιού, αλλά και σε άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, εξελίσσεται ο μυοκάστορας, ένα ξενικό είδος τρωκτικού που κατάφερε να επιβιώσει στο ευρωπαϊκό οικοσύστημα εδώ και αρκετά χρόνια.

Αναδημοσίευση από: economy365.gr

Στη Δοϊράνη έχουν καταγραφεί μεγάλοι πληθυσμοί, ενώ ο οικότοπός τους αρχίζει και επεκτείνεται και σε άλλα σημεία του νομού. Όπως αναφέρει ο γεωπόνος της ΔΑΟΚ Κιλκίς, Βασίλης Ιωαννίδης, το συγκεκριμένο τρωκτικό προκαλεί προβλήματα στη βιοποικιλότητα των περιοχών όπου διαβιεί.

Ήδη παρατηρήθηκε έλλειψη ενός είδος νούφαρου που φύεται στη λίμνη ενώ καταστρέφεται και η πανίδα της Δοϊράνης, αφού τρώει τα αβγά των πουλιών που ζουν εκεί, όπως των πελεκάνων και των κορμοράνων. Από τα κύρια προβλήματα που δημιουργεί ο εισβολέας, ως φυτοφάγο ζώο, είναι η ζημιά στις αγροτικές καλλιέργειες. Όταν στους υγροτόπους που ζει λείπουν τα υδρόβια φυτά, τότε αναζητά τροφή στα γύρω χωράφια, με ιδιαίτερη αδυναμία στα καλαμπόκια, τα ζαχαρότευτλα και τα ψυχανθή.

 Image result for myocastor

.Image result for myocastor greece
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...