Το Πακιστάν δοκίμασε βαλλιστικό πυρηνικό πύραυλο να τρομάξει την Ινδία (κι ας πεινάει ο λαός του)

Freepen.gr - Το Πακιστάν δοκίμασε επιτυχώς το πυραυλικό σύστημα που διαθέτει και είναι ικανό να φέρει πυρηνικές κεφαλές, αμέσως μετά την άρνησή της Ινδίας γιας ειρηνευτικές συνομιλίες με το Ισλαμαμπάντ και την αγορά όπλων αξίας αξίας δισεκατομμυρίων από τη Ρωσία.

Το σύστημα πυραύλων, το οποίο μπορεί να φέρει τόσο πυρηνικά όσο και συμβατικά βλήματα σε απόσταση 1.300 χιλιομέτρων, δοκιμάστηκε τη Δευτέρα από τη Διοίκηση Στρατιωτικών Δυνάμεων του Στρατού (ASFC). Η δοκιμή του βαλλιστικού πυραύλου Ghauri εγκωμιάστηκε από τον πακιστανό πρόεδρο Arif Alvi και τον πρωθυπουργό Imran Khan.

"Η εκτόξευση παγιώνει την πυρηνική ικανότητα του Πακιστάν, η οποία στοχεύει στην ειρήνη και τη σταθερότητα μέσω ενός αξιόπιστου καθεστώτος αποτροπής", σημειώνει η δήλωση μεταξύ των υπηρεσιών δημόσιων σχέσεων (ISPR).



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail