Μετά την ΑΟΖ έρχεται ο πόλεμος

Η Τουρκία προκαλεί τη διεθνή κοινότητα και απειλεί τις πολυεθνικές εταιρείες, που ετοιμάζουν έρευνες στα Κυπριακά οικόπεδα υδρογονανθράκων.
 
Του Son Ofeon
 
Επικαλείται δικαιώματα της στην υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου με βάση τις διεθνείς συνθήκες.
Οι ξένες εταιρείες πρέπει να αντιμετωπίσουν νομικά αυτή την απειλή για να μην διατρέχουν κίνδυνο από τις ενέργειες της Τουρκίας.

Ο μόνος τρόπος να γίνει αυτό είναι να ζητήσουν από την Ελλάδα και την Κύπρο να οριοθετήσουν ΑΟΖ στη Μεσόγειο , οπότε τα δικαιώματα της Τουρκίας θα περιοριστούν σημαντικά.
Η οριοθέτηση ΑΟΖ απαιτεί αρχικά μία πολιτική δήλωση προς την διεθνή κοινότητα από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Για την Ελλάδα ειδικά απαιτείται απλά ένα Προεδρικό Διάταγμα:

“ Δεδομένης της ανωτέρω διάταξης του Ν. 2321/1995 προκύπτει ότι αρκεί ένα Προεδρικό Διάταγμα για την ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ κατόπιν προτάσεως του ελληνικού υπουργικού συμβουλίου και η οποία όπως προαναφέρθηκε αποτελεί μια μονομερή πράξη της Ελλάδος και δε χρειάζεται οποιουδήποτε είδους συμφωνία με άλλη χώρα.” 
Και τα δύο κράτη είναι μέλη της Ε.Ε.
Το δυσκολότερο σημείο αρχίζει μετά, καθώς θα προκύψει η αντίδραση της Τουρκίας.
Και επειδή η Τουρκία δεν μπορεί να τα βάλει με την Ε.Ε. και τις πολυεθνικές εταιρείες, θα προσπαθήσει έμπρακτα να αμφισβητήσει την Ελληνική ΑΟΖ με προκλήσεις του Πολεμικού ναυτικού της προς την Ελλάδα.

Η ακραία αντίδραση της Τουρκίας θα ενεργοποιήσει εναντίον της τους πραγματικούς ιδιοκτήτες των πλωτών εγκαταστάσεων εξόρυξης πετρελαίου, αλλά και την Ρωσία, που έχει δώσει διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια τους προς Ισραηλινούς και Κυπρίους, καθώς τις έχει χρηματοδοτήσει έμμεσα μέσω επιχειρηματιών στο Ισραήλ.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να θυμίσουμε την απάντηση του Γέροντα Παίσιου σε ερώτηση, αν κινδυνεύει η Αλεξανδρούπολη από τους Τούρκους:

“Κοίταξε να δεῖς . Οἱ Τοῦρκοι δεν θα μποῦν στην Ἀλεξανδρούπολη . Θα κάνουν μόνο μία πρόκληση στην Ἑλλάδα , που θα ἔχει σχέση με την αἰγιαλίτιδα ζώνη . Και ἐμᾶς θα μᾶς πιάσει πείνα . Θα πεινάσει η Ἑλλάδα . Και ἐπειδή θα κρατήσει αυτή η μπόρα κάποιο διάστημα , μῆνες θα εἶναι ,«θα ποῦμε το ψωμί ψωμάκι » .
Μετά ρωτάω : Γέροντα , πῶς θα καταλάβω ἐγώ ὅτι θα εἴμαστε κοντά στον πόλεμο ; Ὅταν, λέει, θα ἀκούσεις στην τηλεόραση να γίνεται θέμα για τα μίλια , για την ἐπέκταση τῶν μιλίων (τῆς αἰγιαλίτιδας ζώνης ) από 6 σε 12 μίλια , τότε από πίσω ἔρχεται ὁ πόλεμος. “
 
Ο Γέροντας, επειδή γνώριζε μέσω ενόρασης από τότε (1995) τη σημασία της Αλεξανδρούπολης στο διαμορφούμενο δίκτυο αγωγών φυσικού αερίου, που περιλαμβάνει πλωτή εξέδρα μεταφόρτωσης υγροποιημένου φυσικού αερίου στα διεθνή ύδατα, μέσω της οποίας θα βαπτίζεται Ισραηλινό και Κυπριακό το ρωσικό φυσικό αέριο, μας διαβεβαιώνει ότι η Αλεξανδρούπολη δεν θα κινδυνεύσει,
Αλλά συγχρόνως μας αποκαλύπτει ότι μετά θα επακολουθήσει απώλεια κάποιου ή κάποιων μικρών νησιών της Ελλάδας (Καστελόριζο ή και Στρογγυλή).

Η υπόθεση για την ταυτότητα των νησιών είναι δική μου και έχει νόημα, καθώς η παρουσία αυτών των δύο νησιών στα χέρια της Ελλάδας εμποδίζει την ενοποίηση των θαλάσσιων συνόρων Τουρκίας και Αιγύπτου, με βάση την αρχή της μέσης γραμμής.

Με τα νησιά αυτά στα χέρια της Ελλάδας, οι ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου μπορούν να είναι συνεχόμενες.



Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΟΖ

Αν η υπόθεση μου είναι σωστή, θα έχει προηγηθεί αιφνίδια κυβερνητική αλλαγή στη Τουρκία και απομάκρυνση του Ερντογάν ή παραβίαση συμφωνιών ανάμεσα σε Τουρκία και Ρωσία.
Η δυναμική παρέμβαση της Ρωσίας κατά της Τουρκίας δικαιολογείται μόνο, αν υπάρχει στην Τουρκία φιλονατοική κυβέρνηση.

Τότε , οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας θα εμποδίζουν σοβαρά τη διεθνή ναυσιπλοία και τις κινήσεις του πολεμικού ναυτικού της Ρωσίας στη Μεσόγειο.
Η προειδοποίηση υπάρχει.

Ο χρόνος εκδήλωσης των γεγονότων είναι άγνωστος, αλλά βρίσκεται πολύ κοντά χρονικά.
Πρέπει να προετοιμαζόμαστε για τη συνέχεια.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail