Μαχαίρι στα χειρουργεία στην Τουρκία: Θα κάνετε επεμβάσεις μόνο αν συντρέχει κίνδυνος για απώλεια ζωής

Freepen.gr - Οι γιατροί που εργάζονται στο νοσοκομείο του Πανεπιστημίου Γκάζι της Άγκυρας έλαβαν ένα σημείωμα που τους έδινε οδηγία να μην προχωρούν σε επεμβάσεις σε ασθενείς που δε συντρέχει κίνδυνος για απώλεια ζωής, ανέφερε η εφημερίδα Cumhuriyet την Τρίτη.

Ο τουρκικός ιατρικός τομέας αγωνίζεται εν μέσω αυξήσεων των τιμών για τον εισαγόμενο ιατρικό εξοπλισμό και των φαρμάκων ένεκα της πτώσης της λίρας κατά 40% έναντι του δολαρίου φέτος.

"Λόγω της αύξησης των συναλλαγματικών ισοτιμιών, θα αγοράζονται τα υλικά που χρειάζονται για χειρουργικές επεμβάσεις όταν κινδυνεύει η ζωή των ασθενών. Η παροχή άλλων υλικών για άλλες επιλεκτικές χειρουργικές επεμβάσεις θα αναβληθεί για κάποιο χρονικό διάστημα", ανέφερε το σημείωμα που στάλθηκε στο προσωπικό του Νοσοκομείου Γκάζι.

Η νοσοκομειακή διοίκηση δήλωσε ότι θα χορηγεί ειδική πιστοποίηση για αυτές τις επεμβάσεις που θα υποβάλλονται ως αποδεικτικά στοιχεία για να αποφευχθούν οι μελλοντικές έρευνες των κρατικών φορέων σχετικά με τις δαπάνες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail