Ο σανός μας τελείωσε - Έρχεται κόμμα συνταξιούχων

Free-Photos / pixabay
Η περικοπή των συντάξεων με το νόμο Κατρούγκαλου είναι διαρθρωτική, αλλά κυρίως δημοσιονομική πολιτική. Με τον επανυπολογισμό των συντάξεων σκοπεύουν να τις περικόψουν με ετήσιο όφελος 5 δις ευρώ για να πληρώνουν τους τόκους των δανείων των μνημονίων και όχι βέβαια για να κάνουν προνοιακή πολιτική. 
Του Son Ofeon
Ο νόμος Κατρούγκαλου δεν έγινε για να υπάρξει ισότητα στους συνταξιούχους, αλλά για να εξασφαλισθεί ότι οι νέοι συνταξιούχοι δε θα πάρουν ποτέ σύνταξη μεγαλύτερη από την ονομαστική αξία των εισφορών τους. 
Για να βγει νέος με πλήρη σύνταξη πρέπει να δουλεύει 40 χρόνια και να είναι τουλάχιστον 67 χρονών. Οι περισσότεροι στα 67 χρόνια τους δε θα έχουν 40 ασφαλίσιμα χρόνια και θα πάρουν μειωμένη σύνταξη. Ακόμα και οι τυχεροί όμως θα δίνουν 20% του ετήσιου εισοδήματος τους για σύνταξη. 
Επομένως το κράτος θα μαζέψει εισφορές ίσες με το μέσο εισόδημα 8 ετών και αυτές από μόνες τους θα επαρκούν για να πληρώσουν 16 έτη σύνταξη στο 44% των τελευταίων αποδοχών τους. Αθροίστε στο 67 τα 16 χρόνια και φτάνετε στα 83 χρόνια. Τι ποσοστό συνταξιούχων φτάνει σήμερα στα 83 χρόνια ζωής; O μέσος όρος του προσδόκιμου επιβίωσης για τον Ελληνικό πληθυσμό είναι σήμερα τα 80,7 έτη. Η πλειοψηφία θα επιβιώσει παίρνοντας σύνταξη μόνο από τις δικές της εισφορές. 
Eπομένως με το νόμο Κατρούγκαλου το κράτος αποσύρεται πλήρως από την κοινωνική ασφάλιση ως προς τις χρηματοδοτικές υποχρεώσεις του και εξασφαλίζει την άτοκη διαχείριση εισφορών ίση με το 20% του ΑΕΠ ετησίως για πάντα. Γι' αυτό δε θέλω να ξαναδώ υπερασπιστές του νόμου Κατρούγκαλου και της φιλοσοφίας του. Όσοι το κάνουν είναι απάνθρωποι και εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες, κάνοντας το παπαγαλάκι ή το χρήσιμο ηλίθιο. 
Τώρα ξέρετε. Μην πιστεύετε όσους σας διαβεβαιώνουν ότι η μείωση των συντάξεων θα αποφευχθεί ή θα ματαιωθεί. Απλά θέλουν την ψήφο σας πρώτα για να σας"τελειώσουν" στη συνέχεια.
Η μόνη λύση: H αυτοοργάνωση των συνταξιούχων σε ένα νέο κόμμα, που θα τους εκπροσωπεί, χωρίς να τους κοροϊδεύει.
Το κόμμα ετοιμάζεται αθόρυβα και αναζητεί ήδη υποψηφίους σε όλη την Ελλάδα για τις προσεχείς εκλογές.



Ο σανός μας τελείωσε...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail