ΤΑΣΣ: Ελληνικό πολεμικό παρενόχλησε το Barbaros στην τουρκική ΑΟΖ

Freepen.gr - Με ένα καθαρά φιλοτουρκικό δημοσίευμα το ρωσικό πρακτορείο ΤΑΣΣ παρουσιάζει την Ελλάδα ως διεθνή ταραξία σχετικά με τα τελευταία γεγονότα στην ανατολική Μεσόγειο με την παρουσία του τουρκικού ερευνητικού σκάφους που διεξάγει σεισμολογικές μελέτες. Το ΤΑΣΣ αναφέρει:

Το πλοίο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού προσπάθησε να παρέμβει στο έργο του τουρκικού ερευνητικού σκάφους στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το ελληνικό πλοίο προσέγγισε το πλοίο "Barbaros Hayreddin Pasha", το οποίο πραγματοποιούσε σεισμολογική μελέτη στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Τουρκίας, αναφέρει το TASS. Μία πιθανή κλιμάκωση της κατάστασης παρεμποδίστηκε από τις τουρκικές ναυτικές δυνάμεις που έφτασαν στη σκηνή του συμβάντος.

Ακολούθησε η αντίδραση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών. "Συμβουλεύουμε την Ελλάδα να αποφύγει δράσεις που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένταση στην περιοχή", ανέφερε το υπουργείο.

Το ομόδοξο ξανθό γένος κατά τα λοιπά θα μας χαρίσει την Αγιά Σοφιά και την Κόκκινη Μηλιά.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail