Ήρθε η «Ώρα της Κρίσης» βγαίνει το «Barbaros» συνοδεία Πολεμικών!

Το σκάφος σεισμικών ερευνών «Barbaros» στέλνει στη Μεσόγειο Θάλασσα η Τουρκία, κλιμακώνοντας την ένταση περιοχή και δείχνοντας έμπρακτα τον εκνευρισμό και τη σύγχυση που επικρατεί στους κόλπους της τόσο για τις έρευνες που αναμένονται να ξεκινήσουν στην Κυπριακή ΑΟΖ όσο και για την Τριμερή Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου.

Από: veteranos.gr

Μετά τα δημοσιεύματα του τουρκικού φιλοκυβερνητικού Τύπου περί «στραγγαλισμού» της Τουρκίας στη Μεσόγειο μέσω οριοθέτησης της ΑΟΖ από Ελλάδα και Αίγυπτο και τις δηλώσεις ανωτάτων αξιωματούχων για γεωτρήσεις γύρω από την Κύπρο, ζητώντας παράλληλα «δίκαιη μοιρασιά», το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό εξέδωσε οδηγία προς ναυτιλομένους που ορίζει πως το Barbaros θα πλέει για έρευνες σε περιοχή της ελληνικής και της κυπριακής υφαλοκρηπίδας για περίπου τέσσερις μήνες, από τις 18 Οκτωβρίου έως τις 19 Φεβρουαρίου.
Με τη NAVTEX 1032/18 που εξέδωσε παράνομα ο αναρμόδιος Σταθμός της Αττάλειας, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Hellasjournal, η Τουρκία δεσμεύει μεγάλη περιοχή η οποία βρίσκεται καταφανώς εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και μέρος της είναι στο όριο της Κυπριακής ΑΟΖ, για πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών από το R/V BARBAROS HAYREDDİN PAŞA, και τα βοηθητικά σκάφη M/V TANUX-1 AND R/V APOLLO MOON.

Η περιοχή στην οποία η Τουρκία στέλνει το Barbaros είναι πλησίον του σημείου που συναντώνται η ελληνική, η αιγυπτιακή και η κυπριακή υφαλοκρηπίδα, κάτι που αμφισβητεί η Τουρκία, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα και η Κύπρος δεν έχουν κοινά θαλάσσια σύνορα (καθώς διαγράφει πλήρως το Καστελόριζο)και όλη η υφαλοκρηπίδα της Ανατολικής Μεσογείου πρέπει να διαμοιρασθεί με την αρχή της μέσης γραμμής μεταξύ της Τουρκίας και της Αιγύπτου.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...