Οι άνω των 65 στην Τουρκία είναι μόλις το 8,5% του συνολικού πληθυσμού

Freepen.gr - Ο ηλικιωμένος πληθυσμός της Τουρκίας, που αποτελείται από άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω, σήμερα αποτελεί το 8,5% του συνόλου σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε τη Δευτέρα το Τουρκικό Στατιστικό Ινστιτούτο (TurkStat).

Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο πληθυσμός της χώρας ανέρχεται σήμερα σε 80.810.525, εκ των οποίων 6.895.385 είναι στην κατηγορία των ηλικιωμένων, αριθμός μεγαλύτερος από τον πληθυσμό 62 χωρών του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Νορβηγίας, της Ισλανδίας, της Φινλανδίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Ιρλανδίας, της Σιγκαπούρης, του Κατάρ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Την ίδια ώρα στην Ελλάδα οι όποιοι νέοι μεταναστεύουν ενώ ο πληθυσμός γηράσκει ταχύτατα.

Ο μεγαλύτερος πληθυσμός άνω των 65 ετών βρίσκεται στην Κίνα, όντας 150 εκατομμύρια, ακολουθεί η Ινδία με σχεδόν 80 εκατομμύρια και έπονται οι ΗΠΑ με περισσότερα από 50 εκατομμύρια.

Στον αντίποδα οι άνω των 65 αγγίζουν το 32,2% στο Μονακό, το 27,9% στην Ιαπωνία το 27,9%, το 22,10% στη Γερμανία και το 21,5% στην Ιταλία.

Στο Κατάρ, ο ηλικιωμένος πληθυσμός αντιπροσωπεύει μόνο το 1% του συνόλου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail