Κίνα: Ανοίγει η μεγαλύτερη γέφυρα του κόσμου μήκους 55χλμ, αξίας 20 δις δολαρίων, βάρους 400.000 τόνων που αντέχει σεισμό 8 Ρίχτερ

AFP / Philip Fong
Freepen.gr - Η γέφυρα που κόστισε 20 δισεκατομμύρια δολάρια, συνδέοντας την ηπειρωτική Κίνα με το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο, πρόκειται τελικά να ανοίξει την Τρίτη. Η έξι λωρίδων γέφυρα κατασκευάστηκε σε μόλις εννέα χρόνια.

Είναι συνολικού μήκους 55 χιλιομέτρων (34 μίλια)  και θα μειώσει το χρόνο ταξιδιού από το Χονγκ Κονγκ στο Zhuhai (στην επαρχία της νότιας Γκουανγκντόνγκ της Κίνας) από τρεις ώρες σε 30 λεπτά. Πρόκειται για ένα βασικό στοιχείο του σχεδίου του Πεκίνου για την Περιοχή του Μεγάλου Κόλπου που καλύπτει 56.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα σε όλη τη νότια Κίνα. Η πολυαναμενόμενη γέφυρα θα περικλίει 11 πόλεις που φιλοξενούν συνολικά 68 εκατομμύρια ανθρώπους.

Ο υπουργός μεταφορών του Χονγκ Κονγκ, Φρανκ Τσαν, δήλωσε: «Με τη γέφυρα, ο χρόνος ταξιδιού μεταξύ Χονγκ Κονγκ και της περιοχής Δέλτα του Δυτικού Περλ θα μειωθεί σημαντικά, μειώνοντας την απόσταση σε λιγότερο από 3 ώρες».

Η γέφυρα του Χονγκ Κονγκ-Ζουχάι-Μακάο χτίστηκε για να αντέξει σεισμούς μεγέθους 8 Ρίχτερ, έναν σούπερ τυφώνα και χτυπήματα φορτηγών πλοίων μεγάλου μεγέθους. Ενσωματώνει 400.000 τόνους χάλυβα που είναι 4,5 φορές περισσότερο από ό, τι στη γέφυρα Golden Gate του Σαν Φρανσίσκο.



AFP / Anthony Wallace
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail