543 Κ.Ε. νεοσυλλέκτων στην Κω: ανοργανωσιά κι ανεξήγητα καψόνια μέσα στην κακοκαιρία με ανθρώπους κρυωμένους. Προσφέρει αυτό στην πατρίδα;

Συνεχόμενες καταγγελίες έρχονται στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων για το τι βιώνουν οι φαντάροι στην εκπαίδευσή τους. Το νέο σύστημα Κατάταξης των Καμμένου-Στεφανή έχει πραγματικά καταρρεύσει μπροστά στην πρώτη πραγματική δοκιμασία του, στην υποδοχή δηλαδή της Σειράς Κατάταξης του Σεπτεμβρίου.


Στις επιστολές καταγγελιών αποκαλύπτεται:

1) Ανθυπολοχαγός διέταξε τους νεοσύλλεκτους να φωνάξουν μη προβλεπόμενα συνθήματα, αλυτρωτικά στο τέλος της προηγούμενης βδομάδας.
Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με το στρατιωτικό κανονισμό το μόνο σύνθημα που επιτρέπεται είναι το «Ηθικόν ακμαιότατο…»

2) Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται σε τραγική κατάσταση. Ευτυχώς που κάποιες μονάδες παίρνουν τους νεοσύλλεκτους πίσω γιατί αλλιώς δε θα υπήρχαν κρεβάτια για να κοιμηθούν. Φυσικά στους φωριαμούς βάζουν 2 άτομα τα πράγματά τους και οι ουρές για τα λουτρά είναι τεράστιες αφού δε μπορούν να καλύψουν όλους τους νεοσύλλεκτους. Ευτυχώς τουλάχιστον υπάρχει ζεστό νερό λένε…

3) Τα καψόνια πάνε κι έρχονται χαρακτηριστικό περιστατικό που έγινε πάλι πριν 4 μέρες, ανώτερος αξιωματικός έστειλε φαντάρο 100 μέτρα μακριά για να του φωνάζει να παρουσιαστεί τάχα μου με την δικαιολογία ότι δε φωνάζει αρκετά δυνατά.
Από πού προβλέπεται αυτό;
Πουθενά φυσικά, οι ανώτεροι αξιωματικοί ασκούν όλοι την εξουσία που νομίζουν ότι τους παρέχεται πάνω στους φαντάρους – νεοσύλλεκτους

4) Οι νεοσύλλεκτοι στρατιώτες έδωσαν τα χιτώνιά τους για να ραφτούν τα εθνοφυλακόσημα.
Κυκλοφορεί η φήμη μεταξύ τους ότι θα χρειαστεί να τα πληρώσουν όταν πάνε να τα παραλάβουν.
Ελπίζουμε να είναι μόνο φήμη και τα στρατόπεδα να μην προσπαθήσουν να βγάλουν κέρδος στις πλάτες των φαντάρων.

5) Χτεσινό όμως αποκορύφωμα της ανοργανωσιάς(και όχι μόνο) των νέων κέντρων εκπαίδευσης ήταν το εξής:
Ενώ ήταν προγραμματισμένη βολή προφανώς κανένα αξιωματικό δεν ένοιαξαν οι καιρικές συνθήκες.
Έτσι λοιπόν πραγματοποιήθηκε πορεία μέσα στην βροχή και τις λάσπες για τους νεοσύλλεκτους όπου και φυσικά η βολή αναβλήθηκε.
Αποτέλεσμα οι φαντάροι που ήταν ελαφρώς κρυωμένοι σήμερα λόγω του κυκλώνα και των κακών καιρικών συνθηκών να είναι άρρωστοι εντελώς ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται στο πρόθυρα της εξάντλησης.
Έτσι προστατεύει το στράτευμα τους νεοσύλλεκτους;
Δε μπορούν να δουν ένα καιρικό δελτίο και αναγκάζουν τους φαντάρους να κάνουν πορεία σε αντίξοες καιρικές συνθήκες και με κίνδυνο την υγεία τους;
Θεωρούμε δεδομένο ότι σήμερα 10άδες νεοσύλλεκτοι θα ζητήσουν να πάνε στο ΣΤΕΠ και για να γλυτώσουν την ταλαιπωρία που τους υποβάλλουν οι εκπαιδευτές και γιατί θα βρίσκονται σε κατάσταση κρυολογήματος ή μπορεί και χειρότερα.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...