Στα 3 ν.μ. ο ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ από το Barbaros - Σε ετοιμότητα κι άλλα σκάφη του στόλου - Πού να βρίσκονται άραγε οι αόρατοι φονιάδες;

Freepen.gr - Σε απόσταση μόλις 3-4 ναυτικών μιλίων βρίσκεται η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, «Νικηφόρος Φωκάς» από το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros, που έβγαλε η Τουρκία ανοιχτά της Κύπρου για έρευνες εντός της κυπριακής ΑΟΖ αλλά και της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και έχει ήδη αποκτήσει οπτική επαφή με το τουρκικό σκάφος.

Ωστόσο όπως υπογραμμίζει το HELLAS JOURNAL του Μιχάλη Ιγνατίου η ελληνική φρεγάτα βρίσκεται πάντα εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας και παρακολουθεί στενά οποιαδήποτε κίνηση του τουρκικού σκάφους.

Η ιστοσελίαδ επικαλούμενη αξιωματικούς στο ΥΕΘΑ αναφέρει πως κι άλλες μονάδες επιφανείας του ελληνικού στόλου έχουν τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα και θα σπεύσουν στην περιοχή εάν παραστεί η οποιαδήποτε ανάγκη και ότι οποιαδήποτε πρόκληση θα αντιμετωπιστεί με την χαρακτηριστική ψυχραιμία και αποφασιστικότητα που διακρίνει τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.


Ωστόσο εμείς αναρωτιώμαστε που να βρίσκονται οι τέσσερις συν ένας αόρατοι και σιωπηλοί φονιάδες του Π.Ν. Λογικά όλό και κάποιος/οι από αυτούς θα βρίσκονται στην περιοχή.

Η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ

Την Τρίτη 16, Οκτωβρίου αναγγέλθηκε με Navtex από τον τουρκικό σταθμό Αττάλειας ότι το πλοίο Mπαρμπαρός πρόκειται να πραγματοποιήσει σεισμικές έρευνες σε τμήμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Η νέα αυτή τουρκική πρόκληση δείχνει ότι η Τουρκία συνεχίζει δράσεις που προκαλούν ένταση στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Υπενθυμίζεται συναφώς ότι για τη διενέργεια ανάλογων ερευνών στην ελληνική υφαλοκρηπίδα απαιτείται άδεια από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές. Επιπλέον, η ευθύνη έκδοσης της σχετικής Navtex ανήκει στην αρμοδιότητα των ελληνικών αρχών. Στην προκειμένη περίπτωση, δεν τηρήθηκαν για μια εισέτι φορά από τουρκικής πλευράς οι προβλεπόμενες από το διεθνές δίκαιο διαδικασίες και οι διεθνείς κανόνες, γεγονός το οποίο η ελληνική πλευρά επισημαίνει μετ’ επιτάσεως σε έντονο διάβημα το οποίο γίνεται κατά παγία πρακτική έναντι των τουρκικών αρχών.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail