«Ξανά 3 οι διαθέσιμες φρεγάτες Adelaide (sic)»: Η Τασμανία απορρίπτει τη δικιά της

Η πρώην φρεγάτα του βασιλικού Ναυτικού της Αυστραλίας HMAS Darwin δεν θα μετατραπεί τελικά σε τεχνητό ύφαλο / ναυάγιο κατάδυσης στις ακτές της Τασμανίας, καθώς η κυβέρνηση του νησιού αποφάσισε να μην κάνει αποδεκτό το δώρο της Κοινοπολιτείας.

Αναδημοσίευση από: ptisidiastima.com


Όπως είχαμε ήδη γράψει σχετικά, η εν λόγω φρεγάτα προσφέρθηκε δωρεάν για να βυθιστεί ως τεχνητός ύφαλος για τουριστικές καταδύσεις αναψυχής, αλλά η κυβέρνηση της Τασμανίας διαπίστωσε ότι θα έπρεπε να πληρώσει πάνω από 12 εκατομμύρια Αυστραλίας για να προετοιμάσει σωστά το επικείμενο ναυάγιο για βύθιση.

Σαν να μην έφτανε αυτό, το Τμήμα Κρατικής Ανάπτυξης προσδιόρισε ότι θα υπάρχει και επιπλέον κόστος περίπου 600.000 δολάρια ετησίως για να παρακολουθεί και να διαχειρίζεται το χώρο καταδύσεων που δεν θα καλύπτεται από τις έσοδα των αδειών κατάδυσης.

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω φρεγάτα παροπλίστηκε τον Δεκέμβριο του 2017, απογυμνώθηκε από τον εξοπλισμό της και προσφέρθηκε ως δώρο στην κυβέρνηση της Τασμανίας τον Αύγουστο του 2018.

Είναι άγνωστο τι θα κάνει τώρα η Αυστραλία με την συγκεκριμένη φρεγάτα. Καθώς το κόστος ήταν αιτία απόρριψης για την χρήση της ως τεχνητός ύφαλος είναι δύσκολο να αγοραστεί από κάποιον άλλο για τον ίδιο σκοπό, συνεπώς η μόνη χρήση που απομένει είναι για σκραπ (το πιθανότερο) ή ως πλωτό μουσείο, πράγμα μάλλον απίθανο.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...