Αρπάζουν ολόκληρη την δημόσια περιουσία μας τα ξένα αρπακτικά για την πληρωμή 27-36 δις ετησίως για κάλπικα χρέη

Η υφαρπαγή ολόκληρης της ελληνικής δημόσιας περιουσίας από το Υπερταμείο υπό τον έλεγχο των ξένων αρπακτικών για 99 χρόνια, προωθείται σήμερα ξεδιάντροπα  σε όλο της το μεγαλείο. Πρόκειται για την υλοποίηση στην πράξη των αποφάσεων του Eurogroup  στις 16/6/2017, με τη σύμφωνη γνώμη των εδώ κυβερνητικών εντολοδόχων, με τις οποίες η χώρα μας υποχρεούται να καταβάλλει  μέχρι το 2060,εκτός από το πλεόνασμα του 3,5% του προϋπολογισμού, ποσοστά 15%-20% του ΑΕΠ, δηλ.αστρονομικά  ποσά της τάξης των 27-36 δις ευρώ ετησίως.

Από: odosdrachmis.gr 

Το αποικιακού τύπου αυτό χαράτσι, προφανώς θα προέλθει από την πώληση ή την ενοικίαση του συνόλου της δημόσιας περιουσίας, την οποία αποστερείται το κράτος μαζί με τα έσοδα που αποφέρει. Και όλα αυτά, συντελούνται από μια δήθεν “αριστερή” κυβέρνηση, η οποία υποτίθεται ότι θα έπρεπε να προασπίζει τη δημόσια περιουσία. ΑΔρόμοι, πλατείες,λιμάνια, αεροδρόμια,αρχαιολογικοί χώροι,δημόσια κτίρια,κτήματα και επιχειρήσεις,τράπεζες με τις θυγατρικές τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, κτίρια ελληνικών πρεσβειών,γήπεδα, νοσοκομεία,σχολεία,στρατόπεδα,αστυνομικά τμήματα,λατομεία, γεωτεμάχια, οτιδήποτε μπορεί να πουληθεί ή να ενοικιαστεί προς όφελος των ξένων δανειστών,εκχωρείται στο Υπερταμείο για πώληση ή ενοικίαση.

Η επίμαχη παράγραφος της απόφαση του Eurogroup στις 15 Ιουνίου του 2017 αναφέρει τα εξής : « …..the Eurogroup recalled the assessment of debt sustainability with reference to the agreed benchmarks for gross financing needs: GFN should remain below 15% of GDP in the medium term and below 20% of GDP thereafter so as to ensure that debt remains on a sustained downward path.»

Από την τελευταία ως άνω παράγραφο διατυπώνεται με περίτεχνο  τρόπο ότι, «οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες”(GFN-Gross Financial Needs) θα παραμείνουν κάτω του (ή μέχρι το )15% του ΑΕΠ ( GDP-Gross Domestic Product)δηλ 27 δις σε βραχυπρόθεσμο διάστημα και κάτω του ( ή μέχρι το) 20%, δηλ 36 δις από εκεί και πέρα, έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι το χρέος παραμένει σε σταθερή καθοδική πορεία»!Υπέροχα.

Η δόλια υπουργική απόφαση με υπογραφή Τσακαλώτου

Με Υπουργική Απόφαση, δημοσιευμένη στο ΦΕΚ 1997/9-6-2017, ο Υπ. Οικονομικών κ. Τσακαλώτος, της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τον Ιούνιο του 2017, αποφάσισε ότι: «Συγκροτούμε στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας (Γ.Γ.Δ.Π.) του Υπουργείου Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ) Ομάδα Εργασίας για τον εντοπισμό στο Μητρώο Ακίνητης Περιουσίας (ΜΑΠ) της Γ.Γ.Δ.Π. ακινήτων, που πληρούν κριτήρια τα οποία τα καθιστούν κατάλληλα για αξιοποίηση, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 196, παρ. 6 του ν.4389/2016 (Α΄ 94), όπως ισχύει, και ορίζουμε τα μέλη της ως εξής…».

Πριν ένα χρόνο, είχε συγκροτηθεί  η πολυάριθμη ομάδα εντοπισμού και επεξεργασίας των ακινήτων,με 39 μέλη στην οποία συμμετείχαν κυρίως στελέχη Υπουργικών γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ, και επιπρόσθετα ορισμένοι έμπιστοι υπηρεσιακοί παράγοντες. Συντονιστής της Ομάδας Εργασίας, με βάση το ΦΕΚ 1997/2017, είχε οριστεί ο Ειδικός Σύμβουλος στο Γραφείο της τότε Γενικής Γραμματέως της Γ.Γ.Δ.Π.  Στο σημείο Δ. του επίμαχου ΦΕΚ, δίνονται και λεπτομερείς οδηγίες για το πώς θα επεξεργαστεί η Ομάδα Εργασίας τα ακίνητα ενδιαφέροντος του Υπουργείου, και τα στοιχεία αναζήτησής τους. Αντιγράφουμε από το ΦΕΚ:

«Ως προς το επίπεδο ωριμότητας του ακινήτου, μπορούν να αναζητούνται στοιχεία που αφορούν τους τίτλους ιδιοκτησίας, πολεοδομικά στοιχεία, αρχαιολογικές και περιβαλλοντικές δεσμεύσεις, πράξεις χαρακτηρισμού δασαρχείου, υπάρχον ΚΑΕΚ, ύπαρξη καθορισμού αιγιαλού, κατοχή από άλλους, ιδιοκτησιακές αμφισβητήσεις. Από τα στοιχεία που περιγράφονται ανωτέρω και δεν είναι καταχωρημένα στο Μ.Α.Π., εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον για συγκεκριμένα ακίνητα, καθώς επίσης και για στοιχεία τα οποία προσδιορίζουν το δημόσιο ή ιδιωτικό σκοπό του ακινήτου, ο εκπρόσωπος του αρμόδιου Υπουργείου, θα απευθύνει αίτημα προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου του για ηλεκτρονική συμπλήρωση του Μητρώου ή για παροχή στοιχείων από το φυσικό αρχείο που τηρείται στην Υπηρεσία».

Από το 3ο Μνημόνιο του 2015 είχε συμφωνήσει η ελληνική κυβέρνηση να μεταφέρει όλα τα κρατικά ακίνητα στην Εταιρεία Κρατικών Ακινήτων (ΕΤΑΔ) που ελέγχεται από το Υπερταμείο. Μάλιστα, ακόμα και στην περίπτωση που η ΕΤΑΔ δεν αναλάβει την κυριότητα κάποιων ακινήτων, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση πως θα συμβεί με αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία, μπορεί να αναλάβει τη διαχείρισή τους και τα έσοδα να πηγαίνουν στο Υπερταμείο για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους. Στη συνέχεια αποκαλύφθηκε πως έχουν μεταφερθεί στην ΕΤΑΔ 10.119 δημόσια ακίνητα μεταξύ των οποίων έχουν γίνει γνωστά τα ακόλουθα:

 • Ο Λευκός Πύργος,

 • Η Ροτόντα στη Θεσσαλονίκη

 • Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου,

 • Το Νομισματικό Μουσείο στην Αθήνα,

 •  538 αρχαιολογικοί χώροι, συνολικής επιφάνειας 6.200.000 τετραγωνικών                 μέτρων.

 • Το Δημόσιο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» Θεσσαλονίκης».

 • Η Παλαιά Αγορά Βύρωνα (254,18 τ.μ.)

 • Τα Προσφυγικά Στενά (περίπου 400 τ.μ.)

 • Το Στρατόπεδο Σακέτα (123.129,23 τ.μ)

 • Το κτήριο του Αστυνομικού Τμήματος Βύρωνα (Α.Τ. Αγίου Δημητρίου)

 • Το κτήριο του πρώην ΙΘ’ Αστυνομικού Τμήματος Βύρωνα (οδός Αλατσάτων)

 • Τα σχολεία του Καρέα (λεωφ. Ελλήνων Αξιωματικών)

 • Το Σχολικό Συγκρότημα της Εργάνης (3ο, 4ο, 5ο Γυμνάσιο – Λύκειο               Βύρωνα  καθώς και τα όμορα δημοτικά σχολεία)

 • Τα δημοτικά γήπεδα επί της Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου (4.127,73 τ.μ)

 • Τα δημοτικά γήπεδα της Εργάνης (γήπεδο ποδοσφαίρου, γήπεδα 5Χ5), το    δημοτικό αναψυκτήριο «ΤΑ ΑΣΤΡΑ» και όμορος ακάλυπτος χώρος πολλών στρεμμάτων.

 • Γεωτεμάχια πλησίον της οδού Γρανικού (εντός των οποίων βρίσκονται και οικίες ιδιωτών!)

 • Εκτάσεις πολλών στρεμμάτων στην περιοχή του Καρέα

  Έκταση 66.052,35 τ.μ. κάτω από τη Λ. Κατεχάκη, δίπλα στο Νεκροταφείο Βύρωνα.

 • Έκταση 1.848.254,52 τ.μ., πάνω από τη Λ. Κατεχάκη (παλιό λατομείο δίπλα στον Καρέα).

Επίσης, στο Υπερταμείο μεταφέρονται, εκτός των άλλων, μεγάλα τμήματα της ανατολικής τάφρου των ενετικών οχυρώσεων στα χανιά, η τάφρος του βυζαντινού τείχους, η νότια τάφρος των ενετικών οχυρώσεων, ο προμαχώνας Μοnigo, o ενετικός προμαχώνας Lando, το φρούριο Φιρκάκαι το τουρκικό χαμάμ κλπ.

Όπως έχει αναφερθεί από αρμόδιους παράγοντες, σκοπός της μεταβίβασης των παραπάνω ακινήτων στο χαρτοφυλάκιο του Υπερταμείου, είναι η διαχείριση και εκμετάλλευση τους μέσω μίσθωσης, πώλησης κλπ.  Όλα τα έσοδα που θα υπάρξουν από την εκμετάλλευση αυτή, θα κατατίθενται απευθείας για την αποπληρωμή του δημοσιονομικού χρέους της xώρας προς τους δανειστές.

Παρόμοια κλοπή δημόσιου πλούτου μιας χώρας δεν έχει παγκόσμιο προηγούμενο αφού ούτε στην περίοδο της  ναζιστικής κατοχής 1941-44 δεν συνέβαιναν αυτά ούτε και σε χώρες τύπου Μπανανίες της Λατινικής Αμερικής. Οι επαίσχυντες αυτές πράξεις σε βάρος του μέλλοντος των παιδιών μας, δεν βαρύνουν μόνο τους κυβερνώντες και τους δήθεν αντιπολιτευόμενους που έχουν παραδώσει δέσμια τη χώρα στο 4ο Ράϊχ της ευρωζώνης, αλλά σε όλους όσους ακόμα σήμερα δέχονται αδιαμαρτύρητα το δουλικά εγκληματικό “πάση θυσία στο ευρρώ”. Και ντροπή σε όλους μας που δεν τους έχουμε ακόμα πάρει με τις πέτρες.

Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...