«Τον Οκτώβριο του 2019 εγκαθιστούμε τους S-400 στην Τουρκία»

Freepen.gr - Η εγκατάσταση των ρωσικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400 στην Τουρκία θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2019, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Χούλουσι Ακάρ.

Η αγορά από την Τουρκία των συστημάτων S-400, τα οποία δεν είναι συμβατά με τα μέσα άμυνας του ΝΑΤΟ, έχει προβληματίσει τις ΗΠΑ οι οποίες προσπαθούν να ακυρώσουν τη συμφωνία.

Ο Akar ανέφερε ότι το επιλεγμένο προσωπικό θα σταλεί στη Ρωσία για να λάβει την αναγκαία εκπαίδευση και να επιστρέψει στην Τουρκία.

Όσον αφορά τα πολεμικά αεροσκάφη F-35 στο πλαίσιο κοινού προγράμματος με τις Η.Π.Α., ο Akar δήλωσε ότι δεν περιμένει κανένα πρόβλημα σχετικά με την παράδοση των αεροσκαφών ενώ τόνισε ότι οι απαραίτητες εργασίες στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Μαλάτια όπου σχεδιάζεται να σταθμεύουν τα αεροσκάφη προχωρούν δίχως κανένα πρόβλημα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail