Περισσότερα από 20.000.000 βαρέλια πετρελαίου ταξιδεύουν στον ωκεανό για την Κίνα!

© Global Look Press / Christian Ohde
Freepen.gr - Ένας πρωτοφανής όγκος ιρανικού αργού πετρελαίου πρόκειται να φτάσει στο βορειοανατολικό λιμένα της Κίνας, Νταλιάν αυτό το μήνα και στις αρχές Νοεμβρίου πριν τεθούν σε ισχύ οι κυρώσεις των ΗΠΑ για το Ιράν.

Συγκεκριμένα περισσότερα από 20 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου έχουν μεταφερθεί στο Νταλιάν από την Εθνική Ιρανική Εταιρεία Δεξαμενόπλοιων (NITC), αναφέρει Reuters επικαλούμενο μια ανώνυμη ιρανική ναυτιλιακή πηγή.

"Όπως είπαν οι ηγέτες μας, θα είναι αδύνατο να εμποδίσουν το Ιράν να πουλήσει το πετρέλαιο του", ανέφερε η πηγή, προσθέτοντας: "Έχουμε διάφορους τρόπους πώλησης του πετρελαίου μας και όταν τα δεξαμενόπλοια φθάσουν στο Νταλιάν, θα αποφασίσουμε αν θα το πωλήσουμε σε άλλους αγοραστές ή την Κίνα".

Το Νταλιάν λαμβάνει συνήθως ένα εκατομμύριο έως τρία εκατομμύρια βαρέλια ιρανικού πετρελαίου κάθε μήνα, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία καθώς διαθέτει μερικά από τα μεγαλύτερα διυλιστήρια και εμπορικές εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου στην Κίνα.

Ο τρίτος μεγαλύτερος παραγωγός του ΟΠΕΚ, το Ιράν βρίσκει λιγότερους αποδέκτες για το ακατέργαστο προϊόν του πριν από τις κυρώσεις στις εξαγωγές του πετρελαίου που θα τεθούν σε ισχύ στις 4 Νοεμβρίου.

Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν είχε προηγουμένως αποθηκεύσει πετρέλαιο στο Νταλιάν κατά τον τελευταίο γύρο κυρώσεων το 2014, το οποίο εν συνεχεία πωλήθηκε στους αγοραστές στη Νότια Κορέα και την Ινδία.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο πρώτος αντιπρόεδρος του Ιράν, Εσάκ Γιαχανγκίρι, δήλωσε ότι η χώρα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις κυρώσεις των ΗΠΑ και έχει ήδη βρει νέους εταίρους για να αγοράσουν το πετρέλαιο της.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail