Στριμώχνουν τον Γκρουέφσκι με 2 χρόνια φυλάκισης - Η ελληνική κατατωγή του πρώην Σκοπιανού πρωθυπουργού

Freepen.gr - Το εφετείο των Σκοπίων επικύρωσε τη φυλάκιση 2 ετών για τον πρώην πρωθυπουργό Νικόλα Γκρουέφσκι για προτροπή σε τέλεση παράνομης πράξης σχετικά με υπόθεση που αφορά την προμήθεια πολυτελούς τεθωρακισμένου οχήματος από το κράτος, αξίας 600.000 ευρώ, την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός.

Ο Γκρουέφσκι σε δηλώσεις του στην republika.mk ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να διαπραγματευθεί την ψήφο του στη Βουλή για τις συνταγματικές αλλαγές στα πλαίσια της Συμφωνίας των Πρεσπών ώστε να τύχει ευνοϊκότερης δικαστικής μεταχείρισης καθώς θα προσφύγει σε ανώτατο επίπεδο κατά της απόφασης.

Ο Ελληνας παππούς του που πολέμησε το 1940

Ο Γκρουέφσκι  γεννήθηκε στα Σκόπια στις 31 Αυγούστου 1970.  Ο παππούς του, Νικόλαος Γρούιος (1911 - 1940), πολέμησε ως στρατιώτης του Ελληνικού Στρατού κατά τη διάρκεια του ελληνοϊταλικού πολέμου, πληγώθηκε στη μάχη και πέθανε στο στρατιωτικό νοσοκομείο Φλώρινας στις 19 Νοεμβρίου 1940 ενώ το όνομά του είναι χαραγμένο στο ηρώο της Αχλάδας, μαζί με τους χωριανούς που σκοτώθηκαν στους Βαλκανικούς Πολέμους, στη μικρασιατική εκστρατεία και το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.] Κατά τον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο η οικογένεια του πατέρα του Γκρούεφσκι, κατέφυγε στη Γιουγκοσλαβία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail