Η παραγγελία του αιώνα από τον Καναδά - 15 φρεγάτες με ανθυποβρυχιακές ιδιότητες για να αντιμετωπίσει τη Μόσχα στον Αρκτικό Κύκλο

CC BY-SA 2.0 / UK Ministry of Defence / Royal Navy Type 23 Frigate HMS Monmouth
Freepen.gr - Το βασιλικό καναδικό Ναυτικό σκέφτεται να αγοράσει 15 βρετανικές φρεγάτες τύπου 26 που έχουν σχεδιαστεί για την καταπολέμηση των υποβρυχίων του εχθρού, σύμφωνα με τον David Larter της Defense News.

Υπενθύμισε ότι η κατασκευή αυτών των πολεμικών πλοίων άρχισε στο Ηνωμένο Βασίλειο μόλις το περασμένο καλοκαίρι, γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει καθυστέρηση στις παραδόσεις και αύξηση του κόστους των πλοίων.

Ωστόσο, η καναδική κυβέρνηση, η οποία σκοπεύει να διαθέσει 60 δισεκατομμύρια δολάρια για τις φρεγάτες του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι "πρόθυμη να αναλάβει αυτούς τους κινδύνους λόγω της στρατηγικής απειλής που θέτει η Ρωσία στα συμφέροντα του Καναδά στην κορυφή του κόσμου".

Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε ο Μπράιαν Κλάρκ, συνταξιούχος αξιωματικός των υποβρυχίων των ΗΠΑ και αναλυτής στο Κέντρο Στρατηγικών και Δημοσιονομικών Αξιολογήσεων, ότι ο Καναδάς αντιλαμβάνεται την ανθυποβρυχιακή δραστηριότητα ως "μεγάλη υπόθεση".

"Αν ανησυχείς για τη ρωσική απειλή και την απειλή του αέρα, τότε, ναι, ο Τύπος 26 έχει νόημα", είπε ο Clark.

Ο Gary Fudge, αντιπρόεδρος της Lockheed Martin Canada, ο οποίος θα προμηθεύσει τις βρετανικές φρεγάτες στον καναδικό στόλο, δήλωσε με τη σειρά του ότι οι δυτικές δυνάμεις προτίμησαν να επενδύσουν στην ανάπτυξη της αεροπορικής άμυνας, αλλά η απειλή που προέκυψε τα τελευταία 15 χρόνια έχει εστιάσει σε μεγάλο βαθμό στην υποβρύχια τεχνολογία.

Τον Οκτώβριο, ο στρατηγός Jeff Mac Mootry ισχυρίστηκε ότι η Ρωσία προσπάθησε να προκαλέσει τους Ολλανδούς και το Βασιλικό Ναυτικό στον Αρκτικό Κύκλο.

"Αυτό που βλέπουμε είναι ότι αυξάνεται το ενδιαφέρον των ρωσικών ναυτικών σκαφών όταν ασκούμεθα και βλέπουμε ότι οι ρωσικά μαχητικά πετούν πάνω από τα πολεμικά πλοία μας μόνο για να κάνουν γνωστή την παρουσία τους, σχεδόν με ένα προκλητικό τρόπο", δήλωσε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail