Σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη στην Ανατολική Θράκη 1.500 ετών

 
Freepen.gr - Μια ομάδα αρχαιολόγων ανακάλυψε μια ρωμαϊκή εκκλησία 1.500 ετών στην επαρχία της Ανδριανούπολης στην Ανατολική Θράκη σύμφωνα με το T24.

Ένας καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου της Θράκης, ο Engin Beksac, ο οποίος είναι επικεφαλής της ομάδας ανασκαφής στην αρχαία περιοχή Sinanköy, δήλωσε ότι η εκκλησία φαίνεται να έχει χτιστεί περίπου γύρω στο 500 μ.Χ. και είναι από τα παλαιότερα κτίσματα της περιοχής.

Οι πετρόχτιστες τοίχοι του κτηρίου είναι σε καλή κατάσταση, σύμφωνα με την ομάδα της ανασκαφής που έχει μέχρι στιγμής αποκαλύψει τη βάση της εκκλησίας.

Υπάρχουν υπολείμματα από τους αρχαίους Θράκες στο Sinankoy, είπε ο Beksac, σημειώνοντας ότι ήταν μια σημαντική πόλη του Μεσαίωνα της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail