15 Οκτωβρίου 2018: ήταν μια Δευτέρα που ξέσφιξαν τα μπουλόνια της περιστροφής της γης

PIRO4D / pixabay
Σαν να πήρε κάποιος το κατσαβίδι και ξέσφιξε τα μπουλόνια της περιστροφής της γης. Άνθρωποι και εξελίξεις άρχισαν τότε να τρέχουν με μεγάλες ταχύτητες.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Ω τι σύμπτωση αυτή την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου του 2018 σε πρώτο πλάνο Σκόπια – Ουκρανία !!
Της φρίκης των μεγάλων πολέμων προηγείται τις περισσότερες φορές η θλίψη ιστορικών εκκλησιαστικών συρράξεων.

Αυτά που συμβαίνουν θα αποτελέσουν ισχυρά σημεία αναφοράς ώστε ο ιστορικός του μέλλοντος να δικαιολογήσει την έναρξη μεγάλων γεωπολιτικών συγκρούσεων.

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ
Ανοίγει το τεκτονικό ρήγμα του διαφημιζόμενου Γ΄ΠΠ στο πεδίο Ρωσία- Ουκρανία.
« Ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμ Ιλαρίων, αποκάλεσε την απόφαση της Συνόδου του Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης για την ουκρανική υπόθεση την Πέμπτη ως «παράνομη πράξη”.
“Παραβιάζει τη διορθόδοξη ενότητα και περιφρονεί τους εκκλησιαστικούς κανόνες, τεκμηριώνει την «εισπήδηση του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως στο κανονικό έδαφος της Ρωσικής Εκκλησίας», και η απάντηση θα δοθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στις 15 Οκτωβρίου”, δήλωσε ο Μητροπολίτης Ιλαρίων»https://www.pentapostagma.gr/2018/10/%CE%AD%CF%81%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%B7-%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CF%83%CF%87%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CE%B5-%CE%BA.html

« Την εκκλησιαστική κατάσταση στην Ουκρανία σχολιάσε με δηλώσεις του, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Σεργκέι Λαβρόφ.
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ δήλωσε ότι η υποστήριξη των μη κανονικών Εκκλησιών στην Ουκρανία, διεξάγονται με την άμεση στήριξη της Ουάσινγκτον.
Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, αντιτίθεται στις προκλήσεις που σχεδιάζει επί του παρόντος ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, παρόλο αυτά όμως η Ουάσιγκτον τον υποστηρίζει.
Επίσης ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, σημείωσε ότι αυτό είναι ένα σχέδιο προκειμένου να σπάσουν τους δεσμούς μεταξύ της Ουκρανίας με τον αδελφό λαό της Ρωσίας.»
http://www.romfea.gr/diafora/24333-labrof-theloun-na-spasoun-tous-desmous-tis-rosias-me-tin-oukrania?fbclid=IwAR0vJruSlacBRHLtaUTtI8ipc_XDzqx7H

Νωπές οι μνήμες των προρρήσεων ενός μεγάλου Ρώσου Στάρετς που μίλησε για τα επέκεινα.
Ως μια παρηγοριά αλλά και ως προειδοποίηση έχουμε τις προφητείες του Γέροντα Ιωνά της Οδησσού († 2012). Το 2007 είχε πει:
«οι Καθολικοί θα έρθουν στη χώρα μας…Δεν θα παραμείνουν πολύ αλλά θα κάνουν μεγάλο κακό και θα χύσουν τόσο πολύ αίμα…αλλά θα φύγουν ντροπιασμένοι με τα κεφάλια κάτω». 
Αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία αυτός προέβλεψε ότι «αυτός θα είναι ένας πνευματικός πόλεμος και ο πρωταρχικός σκοπός του είναι να καταστρέψει την Ουκρανία απομακρύνοντάς της από την Αγία Ρωσία και να καταστρέψει αυτήν την ίδια την ορθοδοξία».
events.orthodoxengland 2/1/15)
πηγή: http://dimpenews.com/

Επίσης ο Γέροντας Ιωνάς είχε πει: «Ταραχές σε μια χώρα μικρότερη από τη Ρωσία θα έρθουν ένα χρόνο μετά το θάνατό μου. Τα προβλήματα θα συνεχιστούν για δύο χρόνια, μετά τα οποία θα εμφανιστεί ένας Ρώσος Τσάρος. Το πρώτο Πάσχα θα είναι γεμάτα αίμα, το δεύτερο από πείνα και το τρίτο θα είναι της νίκης». https://simeiakairwn.wordpress.com/2016/01/12/%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%B7%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%AD%CF%81%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1-%CE%B9%CF%89%CE%BD%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CF%83%CF%83/

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ
Ανοίγει τεκτονικό ρήγμα στα Βαλκάνια;

« Τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου ξεκινά στα Σκόπια η πρώτη φάση της συζήτησης στην ολομέλεια του Κοινοβουλίου επί της πρότασης της κυβέρνησης Ζάεφ για τροποποίηση του Συντάγματος βάσει των προβλεπόμενων στην Συμφωνία των Πρεσπών.
Από την συζήτηση αυτή, που θα διαρκέσει μέχρι 10 ημέρες και θα ολοκληρωθεί με την πρώτη ψηφοφορία, θα φανεί εάν η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ θα καταφέρει να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία δύο τρίτων (80 στους 120 βουλευτές), ώστε η διαδικασία τροποποίησης του Συντάγματος να περάσει στα επόμενα στάδια που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής.
Εάν αυτό δεν συμβεί, τότε σύμφωνα με σκοπιανά ΜΜΕ θα αποτελεί μονόδρομο η διάλυση του Κοινοβουλίου και η προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών –πιθανότατα στις 2 ή στις 9 Δεκεμβρίου– προκειμένου η διαδικασία τροποποίησης του Συντάγματος να συνεχιστεί στην επόμενη Βουλή.
Τα σκοπιανά ΜΜΕ επισημαίνουν ότι για να εξασφαλίσει η κυβέρνηση πλειοψηφία δύο τρίτων στην σημερινή Βουλή θα πρέπει να αποσπάσει την υποστήριξη τουλάχιστον 8 ή 9 βουλευτών της αντιπολίτευσης.
Όπως αναφέρουν, εκπρόσωποι των κυβερνόντων κομμάτων SDSM και DUI δηλώνουν αισιόδοξοι για την έκβαση της προσπάθειας αυτής, ωστόσο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE συνεχίζει να τηρεί άκαμπτη αρνητική στάση και μέχρι σήμερα δεν έχουν σημειωθεί δημόσιες διαφοροποιήσεις βουλευτών του.»
https://www.tribune.gr/world/news/article/513487/proores-ekloges-stis-2-i-stis-9-dekemvrioy-sta-skopia-ean-o-zaef-den-symplirosei-80-voyleytes.html

ΠΑΛΙ ΜΠΡΟΣΤΑ μας η ΔΕΥΤΕΡΑ
Δεν ομιλούμε μόνο εμείς για ΔΕΥΤΕΡΑ ,ομιλεί και η Wall Street
« Morgan Stanley: Η Wall Street αντιμέτωπη εκ νέου με μία «Μαύρη Δευτέρα» του 1987
Ανάλογες με τις σημερινές συνθήκες στην αγορά παρατηρήθηκαν το 1987 αλλά και το 2000, όταν και κατέρρευσε η Wall Street
Η πρόσφατη άνοδος της μεταβλητότητας των ομολόγων υπήρξε ως επί το πλείστον μια παρενέργεια της υποχώρησης της νομισματικής παλίρροιας, εκτιμά ο στρατηγικός αναλυτής μετοχών της Morgan Stanley, Hans Redeker, ο οποίος αποδίδει την πρόσφατη πτώση των αγορών στην ταχεία συρρίκνωση της ρευστότητας των κεντρικών τραπεζών
Μάλιστα, η αμερικανική τράπεζα σχολιάζει πως ανάλογες συνθήκες στην αγορά παρατηρήθηκαν το 1987 αλλά και το 2000, όταν και κατέρρευσε η Wall Street.

Επίσης, οι αναλυτές της Morgan σημειώνουν ότι ο δείκτης ρευστότητας των μεγάλων τραπεζών βρίσκεται σε συνεχή υποχώρηση, γεγονός που θα μπορούσε να εξηγήσει την πρόσφατη αύξηση των αποδόσεων στα αμερικανικά ομόλογα.
Αυτό τον οδήγησε να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι "από πολλές απόψεις, η σημερινή εικόνα μας θυμίζει αυτό που συνέβη το φθινόπωρο του 1987".» http://bankingnews.gr/index.php?id=388448

Και μια που η Wall Street ομιλεί για φθινόπωρο να υπενθυμίσουμε ότι ο Γέροντας Ιωνάς της Οδησσού ομιλεί για δολάρια σαν φθινοπωρινά φύλλα.
Σύμπτωση , τυχαίο ο ΘΕΟΣ γνωρίζει
« Αναφορικά με το δολάριο είπε : «o άνεμος θα φυσήξει τα δολάρια κατά μήκος του δρόμου σαν φθινοπωρινά φύλλα και κανείς δεν θα τα κυνηγάει αυτά θα είναι σαν κομμάτια φθηνόχαρτου». events.orthodoxengland 2/1/15
πηγή: http://dimpenews.com/ https://simeiakairwn.wordpress.com/2016/01/

Ανοίγουν πολλά ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ρήγματα ( βλ. ΑΙΓΑΙΟ, Αν. Μεσόγειο, Μέση Ανατολή, Ευρασία, Αρκτικός κύκλος ) , σε λίγο όλος ο πλανήτης θα μοιάζει με ένα τοίχο με πολλές ρωγμές.
Σαν να πήρε ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ το κατσαβίδι και ξέσφιξε τα μπουλόνια της γης ώστε με το στροβίλισμα της να φύγουν όλα τα περιττά και άχρηστα που την καταταλαιπωρούν.

ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail