Ομαδικός βιασμός 14χρονου κοριτσιού προκαλεί σύρραξη Τούρκων και Σύριων - Θωρακισμένο όχημα χρειάστηκε για να φυγαδεύσει κόσμο πριν λιντσαριστεί

PHOTO: DHA
Freepen.gr - Συνολικά 927 Σύριοι αναγκάστηκαν να μετακινηθούν από την περιοχή Kale της επαρχίας Ντενιζλί στη δυτική Τουρκία στο κέντρο της πόλης του Ντενιζλί λόγω της δημόσιας οργής για σκάνδαλο παιδικής κακοποίησης στο οποίο υποτίθεται ότι συμμετείχαν αρκετοί Σύριοι, ανέφεραν την Πέμπτη τα τουρκικά ΜΜΕ.

Ένα 14χρονο κορίτσι αναφέρθηκε ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από 10 άνδρες στο Kale. Επτά από τους υποτιθέμενους δράστες, ένας Τούρκος και έξι Σύριοι, συνελήφθησαν ενώ οι υπόλοιποι τρεις είναι ελεύθεροι, σύμφωνα με δήλωση της Γενικής Εισαγγελίας του Denizli την Πέμπτη.

Την Τετάρτη το βράδυ οι θυμωμένοι κάτοικοι του Kale συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Γραφείο του Διοικητή του Kale σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το συμβάν ενώ μερικοί από τους συγκεντρωθέντες προσπάθησαν να επιτεθούν σε δύο περαστικούς Σύριους. Η αστυνομία διέσωσε τους Σύριους από το θυμωμένο πλήθος και τους έβγαλε έξω από την περιοχή με θωρακισμένο αστυνομικό όχημα.

Ο διοικητής της περιφέρειας Murat Güneş και ο δήμαρχος του Kale, Mehmet Salih Sağınç ζήτησαν από το πλήθος να παραμείνει ήρεμο, ενώ ο Güneş ανέφερε ότι όλοι οι Σύριοι στην περιοχή έχουν μετακινηθεί.

Ο Γενικός Εισαγγελέας του Kale επέβαλε απαγόρευση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών σχετικά με αντίστοιχα περιστατικά της περιοχής.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail