Παντρεύτηκε στα 14, υποβλήθηκε σε ακρωτηριασμό γεννητικών οργάνων και της πήραν το παιδί

Σε πολλά μέρη του κόσμου οι γυναίκες ζουν ασύλληπτες τραγωδίες που δεν απασχολούν τους ανθρωπιστές γιατί δεν εμπλέκεται η Δύση. H Deutsche Welle παρουσίασε την ιστορία της 17χρονης Ιbtihal από το Σουδάν.

Μελίνα Κονταξή

Παντρεύτηκε στα 14 και υποβλήθηκε σε γενετήσιο ακρωτηριασμό ενώ ο άνδρας της την έδερνε. Η τραγωδία της όμως δεν τελείωσε εκεί. Την άφησε απαγάγοντας το γιο τους. Η ίδια δεν μπορεί να του κάνει μήνυση γιατί δεν έχει χρήματα και τώρα δεν είναι ούτε παντρεμένη ούτε διεζευγμένη. 

Στο μεταξύ οι απαντήσεις της μητέρας της που έζησε παρόμοια ιστορία δείχνουν βασική έλλειψη ενημέρωσης ακόμα και για τα πιο στοιχειώδη θέματα. Η μητέρα της λέει ότι δεν της είπε τίποτα πριν παντρευτεί  για τα καθήκοντα της συζύγου γιατί δεν ήξερε Ιστορίες γυναικών ξεχασμένων από όλους.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail