Οι Τούρκοι κάλεσαν τον Ελληνα πρέσβη για να του θυμίσουν την απειλή πολέμου για τα 12 ναυτικά μίλια

Freepen.gr - Η υπενθύμιση της απειλής πολέμου της Τουρκίας ήταν η αιτία της κλήσης του Ελληνα πρέσβη, κ. Πέτρου Μαυροειδή στο τουρκικό υπουργείο εξωτερικών στην Αγκυρα. Η απάντηση του εκπρόσωπου του υπουργείου, Χαμί Ακσόι σε ερώτηση σχετικά με τα «ελληνικά χωρικά ύδατα» και την σταδιακή επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια ήταν η εξής:

Παρακολουθήσαμε τις δηλώσεις του πρώην Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Κοτζιά και του Πρωθυπουργού και νέου Υπουργού Εξωτερικών Τσίπρα σχετικά με τα σχέδια για τη σταδιακή επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων και τα σχετικά δημοσιεύματα.

Δεν είναι δυνατόν να ανεχθούμε βήματα όταν δεν υπάρχει διμερής συμφωνία για το Αιγαίο, όπου οι δύο χώρες έχουν αμοιβαίες ακτές.

Η δήλωση της Μεγάλης Συνέλευσης της 8ης Ιουνίου 1995 ενέχει την απαραίτητη πολιτική προειδοποίηση (casus belli) στο πλαίσιο αυτό και εξακολουθεί να ισχύει σήμερα.

Οι απόψεις και οι προειδοποιήσεις μας σχετικά με το θέμα διαβιβάστηκαν επίσης στον Πρέσβη της Ελλάδας στην Άγκυρα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail