Η μεγάλη απάτη

ZuluZulu / pixabay
Οι Γερμανοί πολιτικοί έχουν κατηγορηθεί πως, σε συνεργασία με τους ασφαλιστικούς ομίλους, έχουν δρομολογήσει τη μεγαλύτερη νόμιμη απάτη στα ιστορικά χρονικά, με θύματα τους Πολίτες της χώρας. Η κατηγορία αυτή, την οποία απευθύνει στην ηγεσία της χώρας του ένας εξειδικευμένος Γερμανός αναλυτής, τεκμηριώνοντας την με έρευνες που διενήργησε για 25 συνολικά έτη, αποδεικνύει πως οι ασφαλιστικές εταιρείες, εξαπατούν ανερυθρίαστα τους πελάτες τους - με τρόπους που δεν είναι εύκολο να γίνουν αντιληπτοί.


Ειδικότερα, σύμφωνα με τις επίσημες στατιστικές, περί το 1 εκ. Γερμανοί καταγγέλλουν ετήσια τα ασφαλιστικά τους συμβόλαια, επειδή δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις εισφορές τους. Οι περισσότεροι από αυτούς υφίστανται τεράστιες ζημίες, λόγω της πρόωρης καταγγελίας – οι οποίες υπολογίζονται συνολικά στα 15 δις € ετησίως! Ακόμη δε και αυτοί που καταφέρνουν τελικά να πληρώσουν τις εισφορές τους έως το 65ο έτος της ηλικίας τους, δεν είναι σίγουρο ότι θα πάρουν τη σύνταξη τους – επειδή πολλές ασφαλιστικές εταιρείες λειτουργούν με εξτρεμιστικά κόστη, οπότε δεν είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν με τις υποχρεώσεις τους και χρεοκοπούν. Όσον αφορά τώρα την απόδοση των εισφορών που πληρώνουν οι ασφαλισμένοι, έχει άμεση σχέση με τον υπόλοιπο χρόνο ζωής τους – όπου, με βάση τα περισσότερα ασφαλιστικά συμβόλαια, θα πρέπει κανείς να υπερβεί το 90ο έτος της ηλικίας του, για να εισπράξει ανάλογα ποσά, με τις εισφορές που έχει ήδη πληρώσει. Με απλά λόγια, όποιος πεθάνει σε μία ηλικία πριν από τα 90 του, όχι μόνο δεν εισπράττει τους τόκους των χρημάτων που έχει καταβάλει, αλλά ούτε καν τα χρήματα του.

Στην πραγματικότητα λοιπόν οι μοναδικοί ωφελημένοι είναι αυτοί που υπερβαίνουν το 100ο έτος της ηλικίας τους - οι οποίοι φυσικά δεν είναι τόσο πολλοί, ώστε να προβληματίζουν τους ασφαλιστικούς κολοσσούς. Στα πλαίσια αυτά, είναι δύσκολο να κατανοήσει κανείς τη νομιμότητα των συγκεκριμένων συμβάσεων – κυρίως όμως γιατί γίνεται αποδεκτή αυτή η καταφανής απάτη από τις κυβερνήσεις. Η απάντηση βέβαια είναι πολύ απλή: επειδή οι πολιτικοί χρηματοδοτούνται από τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, ειδικά όσον αφορά τις προεκλογικές τους εκστρατείες, οπότε είναι λογικό να τους υπηρετούν, προστατεύοντας τα συμφέροντα τους.

Ίσως λοιπόν να πρέπει να δουν με διαφορετικό μάτι οι Πολίτες τις ιδιωτικοποιήσεις, οι οποίες δρομολογούνται με την αιτιολογία πως το δημόσιο είναι νομοτελειακά σπάταλο, διεφθαρμένο και ανίκανο να λειτουργήσει σωστά – οπότε είναι δήθεν καλύτερα να δραστηριοποιηθούν στη θέση του οι ιδιώτες. Διαφορετικά θα το καταλάβουν όταν θα είναι ήδη πολύ αργά – όταν θα πληρώνουν τριπλάσια τιμή για το νερό, για το ηλεκτρικό ή για τις υπόλοιπες υπηρεσίες που θα τους παρέχουν οι ιδιώτες. Πολύ περισσότερο όταν θα δημιουργηθούν στρατιές πάμπτωχων ηλικιωμένων, οι οποίοι θα επιβιώνουν αναζητώντας τροφή από τα σκουπίδια, διαμένοντας σε κρύα σπίτια και αποβιώνοντας ως εκ τούτου γρηγορότερα – για να μην επιβαρύνουν τις ασφαλιστικές εταιρείες ή τα ταμεία του κράτους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail