Η Turk Hava Yollari ίδρυσε την Air Albania - Τεμενάδες του Ράμα στον Ερντογάν

Freepen.gr - Η πρώτη εθνική αεροπορική εταιρεία της Αλβανίας, κοινοπραξία με την εταιρεία Turkish Airlines της Τουρκίας, πραγματοποίησε την πρώτη δοκιμαστική πτήση την Παρασκευή όπως αναφέρει το πρακτορείο Ανατολή.

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, ο πρεσβευτής της Τουρκίας στα Τίρανα Μουράτ Αχμέτ Γιορούκ, Αλβανοί υπουργοί, καθώς και αξιωματούχοι της Turkish Airlines, συμμετείχαν σε τελετή στο αεροδρόμιο "Μητέρα Τερέζα" στα Τίρανα.

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο Ράμα δήλωσε ότι η Air Albania είναι ένα στρατηγικό και μακροπρόθεσμο ίδρυμα που υποστηρίζεται από την Turkish Airlines, έναν αδιαφιλονίκητο παγκόσμιο ηθοποιό στον κλάδο των αερομεταφορών.


"Δε θα μπορούσαμε να είμαστε εδώ χωρίς την πρωτοβουλία και τη γενναιόδωρη υποστήριξη του [Τούρκου] Προέδρου [Ρετζέπ Ταγίπ] Ερντογάν", πρόσθεσε ο Ράμα.

Ο Γιορουκ δήλωσε ότι η Air Albania πραγματοποίησε τη δοκιμαστική πτήση από την Κωνσταντινούπολη στα Τίρανα και θα πραγματοποιήσει πτήση επιστροφής στην Κωνσταντινούπολη το Σάββατο με 80 Αλβανούς φοιτητές.

Περιέγραψε τον νέο αερομεταφορέα ως «γέφυρα» μεταξύ Τουρκίας και Αλβανίας.

"Οι Τούρκοι και οι Αλβανοί θα μπορούν να επισκέπτονται ο ένας τον άλλον γρηγορότερα και φθηνότερα".

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Turkish Airlines, Mithat Gorkem Aksoy είπε ότι αυτό ήταν μόνο η αρχή.

"Θα κάνουμε πολύ μεγαλύτερες επενδύσεις στην Αλβανία", πρόσθεσε.

Την Τετάρτη, οι Turkish Airlines ανακοίνωσαν την ίδρυση της κοινής επιχείρησης.

Σε μια δήλωση που διαβιβάστηκε στην Πλατφόρμα Δημόσιας Πληροφόρησης της Τουρκίας (PDP), ένα ηλεκτρονικό σύστημα μέσω του οποίου δημοσιοποιούνται ηλεκτρονικά οι ειδοποιήσεις που απαιτούνται από τις κεφαλαιαγορές και τους κανονισμούς της Borsa Κωνσταντινούπολης, ανακοινώνει ότι η νέα εταιρεία θα δραστηριοποιηθεί στον τομέα της μεταφοράς επιβατών και εμπορευμάτων.

"Η προαναφερθείσα εταιρεία θα συσταθεί με κεφάλαιο ύψους έως και 30 εκατομμυρίων δολαρίων", ανέφερε.

Ο αερομεταφορέας έχει τρεις μετόχους, την Turkish Airlines με 49%, την MDN Investment SHPK με 41% και την Albcontrol, η οποία διαχειρίζεται τον εναέριο χώρο και την εναέρια κυκλοφορία της Αλβανίας, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση της Αλβανίας με 10%.

* Φωτογραφίες από την τουρκική πρεσβεία της Αλβανίας
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail