Κι άλλος ιστορικός: «Ο Αλέξης Τσίπρας κατάγεται από την Αρτα της Τσαμουριάς - Η λέξη Tsipra είναι αλβανική»

Freepen.gr - Ο ιστορικός Arben Llalla δήλωσε ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατάγεται από την Αρτα της Τσαμουριάς!

Ο Arben Llalla έγραψε το 2015 σε ένα κείμενο που αναδημοσίευσε και παρουσιάζει το 27.al:

Ο αρχηγός της αντιπολιτευόμενης αντιπολιτευόμενης αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είναι πιθανό να κερδίσει τις εκλογές που θα διεξαχθούν στην Ελλάδα στις 25 Ιανουαρίου 2015, κατάγεται από ορθόδοξο Τσάμη πατέρα. Ο Τσίπρας είναι επίσης αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Αρκετές φορές στα ελληνικά ακροδεξιά μέσα ενημέρωσης, κατηγορείται ο πατέρας του ότι είχε χρηματοδοτήσει τον πρώην Αρχιεπίσκοπο Ελλάδας Ιερομόνιο Κοτσόνη κατά τα έτη 1967-1973, ο οποίος ήταν αρχιεπίσκοπος επίσης αλβανικής καταγωγής. Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών ο Παύλος Τσίπρας έχει επίσης χρηματοδοτήσει τις αποστολές στην Αφρική του σημερινού αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Γιαννουλάτου.

Το ερώτημα είναι τι κάνουν αυτά τα τρία; Έχουν αλβανική προέλευση και o Τσίπρας και ο Αναστάσιος Γιανουλάτος προέρχονται από την Τσαμουριά, την Άρτα και την Πρέβεζα.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει στενές σχέσεις με τον σημερινό Αρχιεπίσκοπο της Ελλάδας, τον Ιερώνυμο Λιάπη (Λαμπί), ο οποίος είναι αλβανικής καταγωγής.

Η μητέρα του προέρχεται από το χωριό Ελευθερούπολή της Καβάλας το οποίο μέχρι το 1928 ονομαζόταν Ρούντι. Ενώ ο πατέρας του, ο Παύλος Τσίπρας, είναι από την Αρτα της Τσαμουριάς.

Το επώνυμο CIPRA προέρχεται από την αλβανική λέξη Upper-Mbi, στη διάλεκτο των Τσάμηδων. Ο Κωνσταντίνος Χριστοφορίδης στο λεξικό της αλβανικής γλώσσας που εκδόθηκε στην ελληνική γλώσσα στην Αθήνα το 1904, στη σελίδα 441, εξηγεί ότι η λέξη TSIPRA είναι αλβανική.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail