Το πρώτο εθνικό τουρκικό ελικόπτερο T-625 έκανε την πρώτη του πτήση

Freepen.gr - Το πρώτο ελικόπτερο που κατασκευάστηκε στην Τουρκία έκανε την πρώτη του πτήση νωρίς την Πέμπτη στις εγκαταστάσεις της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας (TAI) στην περιοχή Kahramankazan της Αγκυρας.

"Όπως υποσχεθήκαμε, η εναρκτήρια πτήση του ελικοπτέρου μας T625, πραγματοποιήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου, χάρη στην υπερπροσπάθεια των τουρκικών αεροδιαστημικών βιομηχανιών", ανακοίνωσε η τουρκική αμυντική βιομηχανία (SSB) στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter.

Ο αναφέρει ο υφυπουργός άμυνας Ismail Demir το  ελικόπτερο γενικού σκοπού T-625, είναι εξοπλισμένο με τούρκικο κατασκευασμένο κινητήρα, σύστημα προσγείωσης, μετάδοση και πτερωτές.





Το ελικόπτερο πολλαπλών ρόλων έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί υπό ακραίες καιρικές συνθήκες. Η μαζική παραγωγή του T-625 αναμένεται να ξεκινήσει μετά το 2021.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail