Το αντιμεταναστευτικό Sweden Democrats κάνει την ανατροπή στις εκλογές της Σουηδίας

Sweden Democrats leader Jimmie Akesson votes in Sunday's parliamentary election. / Reuters
Freepen.gr - Η τακτική των ανοικτών συνόρων και της ανοχής των πάντων φαίνεται πως οδηγεί σε μια σημαντική πολιτική στη Σουηδία. Οι σοσιαλδημοκράτες έχουν επιτύχει το χειρότερο αποτέλεσμα τους σε έναν αιώνα, ενώ οι Σουηδοί Δημοκράτες (το κόμμα κατά της μετανάστευσης) θα έχει τη μεγαλύτερη εκπροσώπηση στο κοινοβούλιο σύμφωνα με τα exit polls που μεταδόθηκαν στη Σουηδία με το πέρας της ψηφοφορίας:



Μια έρευνα που δημοσιεύθηκε από την TV4 15 λεπτά πριν από τη λήξη της ψηφοφορίας στις 8 μ.μ. αναφέρει ότι οι κεντροαριστεροί Σοσιαλδημοκράτες αποσπούν το 25,4% των ψήφων, το κεντροδεξιό Κόμμα 18,4% και οι Σουηδοί Δημοκρατικοί 16,3%.



Αλλά μια εναλλακτική δημοσκόπηση που δημοσίευσε ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός SVT, έθεσε τους Σουηδούς Δημοκρατικούς, που πρωτοεμφανίστηκαν το κοινοβούλιο το 2010, στη δεύτερη θέση με 19,2% των ψήφων, που σημαίνει πως αν επαληθευτεί αυτό το σενάριο θα είναι αξιωματική αντιπολίτευση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail