Το αεροσκάφος Su-57 της Ρωσίας θα φέρει υπερηχητικό πύραυλιο που μπορεί να καταρρίψει εχθρικά αεροσκάφη σε απόσταση 300 χλμ

© Aleksey Filippov / Sputnik
Freepen.gr - Ένας υπερηχητικός αντι-αεροπορικός πύραυλος με εμβέλεια πάνω από 300 χιλιόμετρα θα είναι μέρος του οπλοστασίου του Su-57, του πιο εξελιγμένου αεροσκάφους πολλαπλών χρήσεων της Ρωσίας σημειώνει το RT.

Το Su-57 είναι το πρώτο αεροσκάφος της 5ης γενιάς της Ρωσίας. Αναμένεται να φέρει όπλα στους εσωτερικούς χώρους του ώστε να μη μειώσει τα stealth χαρακτηριστικά του. Όμως, μεγαλύτερα βλήματα μπορούν να μεταφερθούν και ένα από αυτά θα είναι το R-37M, ένα βλήμα με μεγαλύτερη εμβέλεια από ό, τι θα είχε στη διάθεσή του ένα αμερικανικό αεροσκάφος.
Το R-37M είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση του πυραύλου που τέθηκε σε λειτουργία το 1985. Η παλαιότερη παραλλαγή είναι μεταξύ των μεγαλύτερων βλημάτων αέρα-αέρος, που έχουν μήκος 4,2 μέτρα και βάρος 600kg, κατάλληλο μόνο για μεγαλύτερα αεροσκάφη όπως το Mig -31BM.

Το επικαιροποιημένο κύριο χαρακτηριστικό του πυραύλου είναι η εμβέλειά του, η οποία αναφέρεται ως 300χλμ, αν και ορισμένες πηγές λένε ότι μπορεί να φθάσει τα 400χλμ, ανάλογα με το προφίλ της πτήσης. Ο δαπανηρός πυραύλος προορίζεται να καταστρέψει εξίσου σημαντικούς στόχους όπως τα αεροσκάφη AWACS, αλλά με ταχύτητες Mach 6 και ένα σύστημα αναζήτησης αποτελεί απειλή για πιο ευκίνητους στόχους, όπως τα μαχητικά αεροσκάφη.

Η παραλλαγή του R-37M, η οποία φέρεται ότι βρίσκεται στα τελικά στάδια ανάπτυξης, έλαβε ένα νέο σύστημα καθοδήγησης και περιορίστηκε σε βάρος και μήκος για να χωρέσει σε μικρότερες πλατφόρμες. Ο Μπορίς Ομπνόσοφ, διευθυντής της Tactical Missiles Corporation (KTRV), επιβεβαίωσε στο πρακτορείο Interfax την Τετάρτη ότι το Su-57 θα είναι μεταξύ των αεροσκαφών που θα μπορούν να πυροδοτήσουν το νέο πύραυλο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail