ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Ρωσικό Su-35S αναχαιτίζει F-22 πάνω από τη Συρία

Μια αποκαλυπτική φωτογραφία από το ηλεκτρο-οπτικό σύστημα ρωσικού μαχητικού Su-35S από τη Συρία το οποίο έχει εγκλωβίσει ένα αμερικανικό μαχητικό 5ης γενιάς F-22 δημοσιεύτηκε σε λογαριασμό Instagram Ρώσου πιλότου σήμερα 24 Σεπτεμβρίου.

Αναδημοσίευση από: defence-point.gr

Η συγκεκριμένη φωτογραφία απεικονίζει ένα F-22 να ίπταται σε χαμηλότερο ύψος από το ρωσικό μαχητικό το οποίο αξιοποιώντας το ηλεκτροπτικό σύστημα OLS-35, έχει εντοπίσει και εγκλωβίσει το αμερικανικό μαχητικό το οποίο δεν φαίνεται να προσπαθεί να πραγματοποιήσει κάποιο ελιγμό εκφυγής.

Κάτι τέτοιο είναι απόλυτα λογικό, καθότι το ηλεκτρο-οπτικό σύστημα είναι ένα παθητικό σύστημα και δεν υπάρχει κάποια προειδοποίηση για το αμερικανικό μαχητικό. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Redstar.gr το ρωσικό παθητικό ηλεκτρο-οπτικό σύστημα OLS-35, πρόκειται για ένα υπέρυθρο αισθητήρα, κάμερα ημέρας, καταδείκτη Laser ολοκληρωμένος με ένα αποστασιομέτρη Laser τοποθετημένο μπροστά από το αλεξήνεμο του χειριστή.

Έχει τη δυνατότητα αποκάλυψης επερχόμενων στόχων σε απόσταση 35-50 χλμ και απερχόμενων σε απόσταση 90 χλμ. Μπορεί να παρακολουθεί έως και τέσσερις εναέριους στόχους ταυτόχρονα και έχει τη δυνατότητα μέσω του αποστασιόμετρου λέιζερ, μέτρησης απόστασης στόχων εδάφους μέχρι τα 30 χλμ και εναέριων στόχων έως τα 20 χλμ. Το OLS καλύπτει δύο τομείς των 90 μοιρών εκατέρωθεν του διαμήκους άξονα του αεροσκάφους.

Η εγκατάσταση ηλεκτρο-οπτικών συστημάτων είναι ευρύτατα διαδεδομένη στα ρωσικά μαχητικά σε αντίθεση με τα δυτικά μαχητικά και το συγκεκριμένο γεγονός επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη που οι Ρώσοι έχουν σε αυτά τα συστήματα τα οποία λειτουργούν παθητικά και σε ικανοποιητική απόσταση ακόμη και μαχητικών που ενσωματώνουν τεχνολογία stealth.Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...