Τρομακτική δύναμη πυρός για τη Συρία οι S-300 - Ξεκίνησε η μεταφορά - Που θα τοποθετηθούν

© Sputnik / Kirill Kallinikov
Η ιστοσελίδα Moon of Alabama μπορεί δικαίως να πανηγυρίζει τη δικαίωσή της καθώς ήδη από τις 18 Σεπτεμβρίου είχε δημοσιεύσει και η Freepen.gr παρουσιάσει, ότι μετά την κατάρριψη του ρωσικού IL-20 ο Βλάντιμιρ Πούτιν θα σταματήσει τα χατίρια στο Νετανιάχου, όπως η σκανδαλώδης ανοχή των ισραηλινών βομβαρδισμών.

Στρατής Μαζίδης

Η έγκυρη και αξιόλογη σελίδα αποκαλύπτει σε νέο της άρθρο ότι η διαδικασία της παράδοσης των S-300 μέσω αεροσκαφών μεταφοράς ήδη ξεκίνησε. Η Συρία είχε παραγγείλει τα συστήματα το 2013, αλλά η Ρωσία ανέβαλε την παράδοση μετά από αίτημα του Ισραήλ. 

Η Συρία είχε επίσης πιο επείγουσες ανάγκες, ειδικά για συστήματα αεροπορικής άμυνας μικρής εμβέλειας, τα οποία η Ρωσία παρείχε σε μεγάλο αριθμό. Αυτά τα συστήματα επέτρεψαν στην αεροπορική άμυνα της Συρίας να αναχαιτίσει έναν υψηλό αριθμό πυραύλων κρουζ των Η.Π.Α. τον περασμένο Απρίλιο. 

Ωστόσο με τους S-300 κι εμβέλεια έως 250 χιλιόμετρα, θα μπορεί να στοχεύει ισραηλινά αεροπλάνα όχι μόνο πάνω από το Λίβανο αλλά και βαθιά μέσα στον ισραηλινό εναέριο χώρο.

Δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες σχετικά με τους ακριβείς τύπους του συστήματος που θα παραδοθούν όπως επίσης και για τον αριθμό των μονάδων. Ωστόσο το ΜοΑ θεωρεί ότι το πρώτο σύστημα θα αναπτυχθεί γύρω από τη Δαμασκό.

Υπάρχει όμως ακόμη κάτι που αξίζει να σημειωθεί. Ο Σοϊγκού ανέφερε ότι η αεροπορική άμυνα της Συρίας θα είναι τώρα εξοπλισμένη με ρωσικά συστήματα IFF:

"Οι θέσεις των δυνάμεων και μονάδων αεροπορικής άμυνας της Συρίας θα είναι εφοδιασμένες με αυτοματοποιημένα συστήματα ελέγχου που παρέχονται μόνο στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, γεγονός που θα διευκολύνει τον κεντρικό έλεγχο όλων των δυνάμεων και των πόρων της αεροπορικής άμυνας της Συρίας, θα παρακολουθεί την κατάσταση στον αέρα και θα διασφαλίσει τη λειτουργικότητα των εντολών. Το σημαντικότερο είναι ότι θα εγγυηθούμε την ταυτοποίηση όλων των ρωσικών αεροσκαφών από τα συστήματα αεροπορικής άμυνας της Συρίας".

Με το IFF ένα ραντάρ αεροπορικής άμυνας στέλνει ένα μυστικό σήμα σε οποιοδήποτε άγνωστο αεροπλάνο που ανιχνεύει. Εάν ο κωδικός είναι σωστός, ένα φιλικό αεροπλάνο θα απαντήσει με ένα αναγνωριστικό σήμα. Τα συστήματα χρησιμοποιούν ειδικές συχνότητες, ισχυρή κρυπτογραφία και έναν καθημερινά μεταβαλλόμενο κώδικα ο οποίος διατηρείται εξαιρετικά μυστικός. (Οι διαδικασίες του ΝΑΤΟ απαιτούν από δύο αξιωματικούς να συνεργαστούν σε οποιαδήποτε ενημέρωση τέτοιων κωδίκων). Η Ρωσία δε χρησιμοποίησε αυτούς τους κώδικες στη Συρία για να αποφύγει να διαρρεύσουν σε πιθανούς εχθρούς. Είναι λοιπόν πιθανό ότι Ρώσοι αξιωματικοί θα είναι παρόντες στους διοικητικούς σταθμούς της αεροπορικής άμυνας της Συρίας για να χειριστούν το ζήτημα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail